Česká spořitelna zahájila vydávání čipových karet

05.09.2006 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Od 4. září 2006 mohou klienti České spořitelny požádat o čipovou kartu Maestro, vydávání elektronických čipových karet společnosti Visa bude následovat od října.

Zároveň ČS jako jediná banka v ČR umožňuje od září změnit si PIN ke kartě ve všech 1078 bankomatech ČS. Další novinkou od října je možnost objednat si kreditní kartu na internetových stránkách ČS, dále mohou majitelé kreditní karty požádat o dodatkovou kreditní kartu pro své blízké. Majitelé programu Student+ mohou získat kartu s novým atraktivním designem - nočním fosforeskujícím efektem.                                                     

„Čipové karty představují v současné době nejmodernější produkt v oblasti karet. Hlavním přínosem čipových karet je zvýšení bezpečnosti při jejich použití, výrazně tak přispívají k minimalizaci podvodných transakcí,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel úseku kartové centrum. „Důvodů pro změnu PINu ke kartě může být mnoho – klient si nemůže svůj PIN snadno zapamatovat nebo má dojem, že jeho PIN mohl někdo odpozorovat. Proto si jej může jednoduše změnit v kterémkoli bankomatu ČS,“ dodal Křečan.

Všechny čipové karty budou vybaveny kromě čipu i magnetickým proužkem, jde o tzv. hybridní karty, které je možné použít i tam, kde dosud není čipová technologie rozšířena. Při platbě kartou u obchodníka s čipovým terminálem bude nutné vždy zadávat PIN. PIN ke kartě si mohou změnit jak držitelé čipových, tak magnetických karet, a to kdykoli, nejpozději však dva měsíce před ukončením platnosti karty. Změna PIN je za poplatek 50 Kč. Zájemci o kreditní kartu ČS mohou podat žádost o kartu na webových stránkách ČS (www.csas.cz), kartu si pak mohou vyzvednout v pobočce, kterou si sami zvolí. O kreditní kartu mohou požádat i zájemci, kteří nemají u ČS účet. O dodatkovou kreditní kartu žádá výhradně majitel kartového účtu. Držitel dodatkové kreditní karty (nejen rodinný příslušník) pak využívá společný úvěrový rámec s majitelem kartového účtu. Ten rovněž úvěr splácí a ručí za něj.

Česká spořitelna je největším vydavatelem platebních karet v ČR. Dosud vydala přes 3,02 mil. platebních karet, z toho více než 400 tis. kreditních karet. V debetních kartách má 40% podíl na trhu a v kreditních kartách dokonce 52% tržní podíl.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy