3. Slovenský den controllingu - Bratislava, 18.-19.10.2006

06.09.2006 | , Controller-Institut
Tiskové zprávy


Již potřetí bude Bratislava místem setkání nejlepších controllerů, manažerů, praktiků, poradců i akademiků nad aktuálními tématy z oblasti podnikového řízení.

Pod záštitou Controller-Institutu a S&K Management Systems se ve dnech 18.-19.10.2006 koná 3. Slovenský den controllingu – platforma, kde se každoročně střetává moderní podniková teorie s praxí, koncepty jsou nahlíženy pragmatickou optikou realizace a vědomí profesní sounáležitosti nechává v lecčems nahlédnout i za pomyslnou hranici obchodního tajemství.

 
Očekávejte:

  • praktické zkušenosti z projektů z úspěšných slovenských firem, jako je Matador, Plastika Nitra, Slovenská Grafia,Volkswagen Slovakia a jiné
  • informace o nových konceptech a možnostech jejich praktického uplatnění
  • neformální odbornou atmosféru během celého eventu zakončeného večerním setkáním ve vinařské oblasti Pezinok

 
Očekáváme:

  • diskuzi - Vaše zapojení do diskuze k příspěvkům jednotlivých speakerů
  • zkušenosti - Vaše názory a zkušenosti, které se mohou lišit od zkušeností speakerů
  • dotazy – nenechte se ukolébat příspěvkem, ale ptejte se na detaily, které Vás zajímají
  • aktivní účast – vypněte od pracovních povinností a zapřemýšlejte, jak by se zkušenosti odjinud mohly uplatnit u Vás
  • že budete oponovat, vyzvídat a konstruktivně kritizovat

 
Fakta a čísla

  • předchozích 2 ročníků se zúčastnilo na 110 finančních ředitelů (33%), generálních ředitelů (21%), vedoucích controllingu (11%) a ekonomických ředitelů (7%)
  • 12 speakerů v půlhodinových prezentacích prezentuje zkušenosti z 11 firem (Bramac strešné systémy, KPC Group, Matador Púchov, Plastika Nitra, Rona, S&K Management Systems, SAS Institute, Slovenská Grafia, Telefónica O2 Czech Republic, Volkswagen Slovakia, VPS
  • využijte možnosti navázání nových pracovních kontaktů při neformální atmosféře společenského programu na závěr prvního dne

 
Národní dny controllingu – místo setkávání vědy a praxe

Dny controllingu jsou platformou pro výměnu praktických zkušeností z oblasti controllingu a podnikového řízení a místem, kde se pravidelně schází zástupci vědy, praxe, poradenství a vzdělávání.

U zrodu těchto tradičních fór stál o. Univ.-Prof. Dr. Rolf Eschenbach, působící na Hospodářské univerzitě ve Vídni. První fórum pod názvem Rakouský den controllingu se konalo ve Vídní v roce 1979 a je tak podnikohospodářským kongresem s nejdelší tradicí v Rakousku.

Každoročně se na něm sejde přibližně 300 controllerů a top-manažerů z podnikové praxe i státní správy, aby si vyměnili své zkušenosti a seznámili se s novými vývojovými trendy, které mají možnost společně analyzovat a prodiskutovat s odborníky z vědy i praxe v rámci pracovních skupin.

Historie Českého dne controllingu se píše od roku 1994. Po vzoru svého rakouského sourozence se postupně stal etalonem odborné úrovně fór pro odborníky z controllingu a financí.

Nejmladším sourozencem v rodině dnů controllingu je Slovenský den controllingu. Přestože mu jsou pouhé 3 roky, získal si i na Slovensku početné řady příznivců, kteří se zajímají o controlling a mají zájem podělit se o své zkušenosti.


Přihláška a více informací naleznete na http://www.controlling.cz/conferences.aspx?id=1.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy