Petr Žaluda bude pokračovat v úspěšném řízení Winterthur i po jeho převzetí společností AXA .

11.09.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Společnost AXA potvrdila ve funkci Petra Žaludu, generálního ředitele Winterthur v České republice a na Slovensku. Petr Žaluda tak bude pokračovat v úspěšném řízení Winterthur i po jeho převzetí společností AXA 1. ledna 2007.

Winterthur pojišťovna patří v České republice k přednímu poskytovateli životního pojištění, Winterthur penzijní fond je dle správy aktiv největším tuzemským penzijním fondem. AXA zároveň oznámila, že antimonopolní orgány USA, Švýcarska a Evropské komise schválily její akvizici společnosti Winterthur.

Společnost AXA dále uvedla, že bude nově vytvořena zóna východní Evropy, jejímž generálním ředitelem (GŘ) bude Willem Wynaendts. Ten je v současnosti GŘ AXA Assurances ve Švýcarsku. Do této zóny bude také patřit společnost Winterthur v České republice a na Slovensku.

Po ukončení převzetí společností AXA, které bylo oznámeno v červnu letošního roku, se Winterthur stane součástí jedné z největších společností v oblasti finančních služeb. AXA Group je celosvětový leader v oblasti finanční ochrany. Skupina podniká v různých oblastech světa a největší podniky má v západní Evropě, Severní Americe a v asijsko-tichomořské oblasti. Ke dni 30. června 2006 spravovala AXA aktiva v hodnotě 1 091 mld. eur a za první pololetí roku vykázala celkové výnosy ve výši 41 mld. eur a související výnosy ve výši 2 090 mil. eur.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy