Rekordní počet vystavovatelů ze zahraničí

11.09.2006 | , BVV
Tiskové zprávy


Celkem 2100 firem z 32 zemí se představí na letošním 48. ročníku mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) a na 5. ročníku mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů (IMT) na brněnském výstavišti. Firmy obsadí přes 67 tisíc metrů čtverečních výstavní plochy. Prestižní akce potrvá od 18. do 22. září.

Zahraničních firem se letos bude prezentovat 750, tj. 36 % všech účastníků. Jejich podíl bude ve skutečnosti ještě vyšší, protože řada zahraničních firem z minulých ročníků letos vystavuje pod jménem svého českého zástupce nebo distributora. Desítky zahraničních účastníků se na brněnském veletrhu představí vůbec poprvé. Nové firmy přijedou především z Německa, Itálie, Slovenska a Rakouska. Konstantně rostoucí zájem je také ze vzdálených teritorií jako Čína, Indie, Japonsko, Taiwan nebo Kanada. Ještě výraznější je poměr zahraničních vystavovatelů na veletrhu IMT. Zde bude takřka polovina vystavovatelů ze zahraničí.

"Zájem vystavovatelů je velký, krytá plocha veletrhu je zcela vyprodaná. I z tohoto důvodu jsme letos na jaře zahájili novou sérii veletrhů Fintech a Plastex, tak abychom dokázali vyhovět rostoucí poptávce po kvalitní výstavní ploše," konstatuje ředitel obchodní skupiny MSV Jiří Rousek, ředitel obchodní skupiny MSV. „Prvního ročníku se zúčastnilo 291 firem, které obsadily více než 4 tisíce m2 plochy,“ dodává Jiří Rousek.

Mezinárodní strojírenský veletrh, mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů, mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy a mezinárodní veletrh pryže, plastů a kompozitů tvoří základní pilíře odborných veletrhů zaměřených na společnosti podnikající ve strojírenské a obráběcí oblasti. Jsou zároveň veletržními oborovými jedničkami ve střední Evropě.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy