Hypoteční banka přináší unikátní službu – expresní ocenění bytu

13.09.2006 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Hypoteční banka přichází na český trh s unikátní službou – expresním oceněním bytu. Klient již nepotřebuje ocenění od odhadce, hodnotu bytu mu banka vypočítá během první návštěvy na základě několika údajů, navíc zcela zdarma.

Novinka tak ušetří žadatelům o hypotéku na byt čas a peníze. Standardně totiž stojí odhad kolem tří tisíc korun. Jen za letošní rok by tímto způsobem klienti Hypoteční banky ušetřili celkově zhruba 10 milionů korun. Navíc, pokud má klient připraveny všechny ostatní dokumenty, lze návrh na uzavření smlouvy podat téměř okamžitě.

Nová služba „Expresní ocenění bytu“ je zdarma připravena pro klienty, kteří si chtějí koupit stávající dokončený byt a chtějí hypotéku maximálně do 5 milionů korun a do 85 % hodnoty zastavované nemovitosti.

„Na trhu je dostatek různých druhů hypoték, úrokové sazby jsou příznivé, takže klienti dnes hledají především banku, která jim umí dobře poradit a nabízí vyřízení hypotéky jednoduchým, transparentním a finančně nenáročným způsobem. Proto je naší prioritou hledat všechny cesty, jak vyřízení hypotéky dále zjednodušit a zlevnit. Odhad nemovitosti na přepážce je podle nás průlomovým krokem. Je dokladem pořekadla „Kde je vůle, tam je cesta“. Ukazujeme, že pro klienta lze udělat i to, co by se ještě před nedávnem zdálo zcela nemožné. A je to pouze jeden z prvních kroků, které chystáme,“ říká k tomu Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.
  
„Unikátní služba funguje na základě cenové mapy nemovitostí, kterou Hypoteční banka během své existence vybudovala a průběžně ji aktualizuje,“ vysvětluje Petr Němeček, ředitel odboru nemovitostí Hypoteční banky. „Cenu bytu tak může od této chvíle vypočítat rovnou na první schůzce bankéř, ke kterému se lidé přijdou na hypotéku informovat. Vše totiž zpracovává ve speciálním dotazníku v počítači přímo před klientem. Bankéř bude potřebovat jen několik základních parametrů jako je adresa, velikost bytu, technický stav bytu a domu, podlaží apod. V zápětí banka automaticky získá odhadní, tedy obvyklou, cenu,“ upřesňuje Němeček.

K využití expresního ocenění bytu nejsou zapotřebí žádné zvláštní doklady, pouze informace poskytnuté klientem. Hypoteční banka si uvedené informace ověří podle podkladů pro posouzení žádosti o úvěr. Pokud má klient zájem o okamžité vyřízení hypotéky na vyhlédnutý byt, je třeba, aby na schůzku s bankéřem vzal všechny požadované doklady nutné pro vyřízení úvěru. Jinak stačí, když s doklady přijde, až půjde o hypotéku definitivně žádat. 

Expresní ocenění bytu mohou využít lidé plánující koupi bytu v ČR téměř ve všech městech nad 10 tisíc obyvatel.  V současnosti se konkrétně jedná o 119 měst. Dále cenová mapa Hypoteční banky pokrývá všechny obce okresů Praha-východ, Praha-západ a Brno-venkov.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy