Světluška opět zazáří ve 300 městech České republiky

13.09.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Již počtvrté si budou moci lidé ve více než 300 městech v celé České republice zakoupit přívěšky svítící ve tmě a pomoci tak lidem s těžkým zrakovým postižením. Generálním partnerem této akce, která se letos uskuteční 19. září, je od června letošního roku společnost Winterthur.

„S velkým zájmem jsme sledovali přípravy na letošní 4. ročník celonárodní sbírky.  Věříme, že díky své unikátní podobě, která nemá v ČR obdoby, se v letošním roce podaří nashromáždit ještě více finančních prostředků pro zrakově postižené než loni,“ uvádí Petr Žaluda, generální ředitel Winterthur pro Českou republiku a Slovensko.

Charitativní činnost je pro společnost Winterthur přirozenou součástí jejích aktivit. „Kromě Světlušky se angažujeme i dalších charitativních projektech. Již více než šest let například spolupracujeme s Nadací Křižovatka. Ta vybavuje české nemocnice přístroji Babysense II, kterými lze kontrolovat pravidelnost dechu u malých dětí a předejít tak syndromu náhlého úmrtí novorozence,“ říká Petr Žaluda a doplňuje: “Winterthur se na podobných projektech podílí také v domovském Švýcarsku, kde podporuje handicapované sportovce, sponzoruje mimo jiné basketbalové týmy vozíčkářů,“.

Winterthur je aktivní také v dalších oblastech firemní filantropie. Od roku 1985 se ve švýcarském Wildhausu odehrávají crash testy, které organizuje Winterthur ve spolupráci s německou společností DEKRA. To, co původně začalo jako snaha dvou firem o zajištění zdroje dat pro analýzu dopravních nehod, se za dvacet let vyvinulo v rozsáhlou platformu pro setkávání odborníků z oblasti bezpečnosti automobilové dopravy.

Sbírka Světluška je otevřená všem těžce zrakově postiženým lidem v České republice. Přispívá na speciální pomůcky jako jsou mluvící počítače nebo optické lupy, na vodící psy či osobní asistenci pro zrakově postižené děti, podporuje zrakově postižené studenty a snaží se rozvíjet jejich talent. Od srpna 2003 se do sbírky zapojilo více než 12 000 dobrovolníků a přes 600 000 dárců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy