MAX 7 - další garantovaný fond IKS KB

15.09.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Jde o otevřený podílový fond, který umožní klientům podílet se na růstu akciových a komoditních trhů při 100% zajištění návratnosti investice ke dni splatnosti fondu*. Podílové listy fondu MAX 7 – světový garantovaný fond lze koupit ve všech 360 pobočkách Komerční banky nebo prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka či internetového bankovnictví mojebanka.

Max 7 – světový garantovaný fond je určen investorům, kteří jsou spíše konzervativní, rádi by se podíleli na vývoji kapitálových trhů vyspělých i rozvíjejících se zemí a vývoji cen komodit, současně ale nechtějí podstupovat riziko, které je s investicí do akcií či komodit spojené.

„Garantujeme návratnost minimálně 100 %* investice ke dni zrušení fondu, jehož trvání činí 5 let. Klient má tedy možnost zhodnotit své peníze díky vývoji světových akciových a komoditních trhů, aniž by na sebe bral riziko přímé investice. Max 7 navíc přináší  klientům možnost investovat do komodit a rozvíjejících se trhů, které jsou velmi atraktivní svým potenciálem výnosu. Garantované, resp. zajištěné fondy jsou mezi klienty Komerční banky velmi oblíbeným investičním nástrojem,“ vysvětluje výkonný ředitel pro marketing KB André Léger.

„Stejně jako u našich předcházejících garantovaných fondů Max není ani u fondu Max 7 výnos nikterak limitován. Podílník obdrží  ke dni splatnosti fondu  nejvyšší hodnotu ze tří následujících alternativ: aktuální tržní hodnota investice ke dni splatnosti fondu, 85% nejvyšší dosažené hodnoty v průběhu trvání fondu nebo minimálně 100%* investované částky,“ doplňuje ing. Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB.

Minimální investice je 10 tisíc Kč, nominální hodnota podílového listu je 1 Kč. Upisovací období fondu trvá od 11. září do 20. listopadu 2006 a doba trvání fondu činí 5 let plus upisovací období.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy