ČSA urychlí odbavení svých cestujících na linkách z Brna

18.09.2006 | , ČSA
Tiskové zprávy


České aerolinie (ČSA) výrazně zvýší pohodlí pro své cestující na linkách mezi Prahou a Brnem. V souvislosti s dnešním zprovozněním nového terminálu na brněnském letišti mají ČSA k dispozici nové odbavovací přepážky.

Vítáme zvýšení odbavovací kapacity na letišti v Brně, které nám umožní zkrátit čas potřebný pro odbavení cestujících na pravidelných linkách do Prahy. Našim klientům se snažíme nabídnout ty nejlepší služby nejen na palubách letadel, ale během celé jejich cesty,“ uvedl u příležitosti otevření nového brněnského terminálu viceprezident pro prodej ČSA Petr Řehák.

Nová letištní hala v Brně navíc nabízí klientům Českých aerolinií i velice příjemné zázemí při čekání na odlet. Cestující v business třídě či držitelé stříbrných a zlatých karet věrnostního programu OK Plus ocení služby nového VIP salonku, kde se mohou před odletem občerstvit, případně využít zázemí pro práci. Pro všechny cestující je k dispozici nový nápojový bar  a dva duty free obchody.

ČSA provozují mezi Brnem a Prahou dvě pravidelné linky denně, přičemž první odlétá z Brna v 5:30 hodin a druhá odpoledne v 15:00 hodin. Z Prahy do Brna létá národní dopravce ve 12:35 hodin a ve 22:00 hodin. Časy odletů stanovily České aerolinie tak, aby umožnily svým cestujícím přestoupit bez zbytečných prodlev na návazné lety do dalších evropských či mimoevropských destinací a současně vyhověly těm, kteří v obou metropolích mají pracovní jednání a nechtějí riskovat cestu autem.

Leteckou dopravu mezi Prahou a druhým největším městem v ČR obnovily ČSA po dvouleté pauze loni v prosinci. Za prvních osm měsíců letošního roku využilo leteckého spojení více než 16.000 cestujících. Zhruba stejný počet pasažérů cestoval autobusy, které ČSA na lince mezi oběma městy provozují. Celkový počet cestujících, který letadla nebo autobusy ČSA za prvních osm měsíců mezi Prahou a Brnem přepravily, je tak o polovinu vyšší než za stejné období loňského roku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy