AEC spolupracuje s firmou GRISOFT

16.10.2006 | , AEC
Tiskové zprávy


Společnost AEC, významný poskytovatel softwarových řešení a služeb pro komplexní bezpečnost dat, dnes začíná nabízet nové verze svých produktů řady TrustPort® Phoenix Rebel, které v sobě integrují dva nové motory – antivirový AVG a antispywarový Ewido.

Společnost AEC se rozhodla k tomuto významnému kroku vzhledem ke stále narůstajícím nárokům na bezpečnost počítačů a elektronické komunikace. Jaké novinky tedy přináší nové verze produktů TrustPort® Workstation a TrustPort® Internet Gateway?

TrustPort® Workstation verze 1.4
V nové verzi TrustPort® Workstation na uživatele čekají významné změny a vylepšení především v jeho antivirové části. Nová verze centrálně spravovatelného antiviru představuje moderní řešení pro zabezpečení pracovních stanic jak z hlediska virů, spamu, tak i dalších škodlivých kódu, šířících se internetem. Právě vyšší důraz na zabezpečení uživatelů antivirového systému také z hlediska výskytu tzv. spywaru, adwaru a jiných obdobných škodlivých kódů, souhrnně nazývaných malware, vedl vývojáře AEC k integraci dalších dvou skenovacích motorů, kde jeden z nich je primárně zaměřen na detekci spywaru. Dalším významným vylepšením antivirového jádra je optimalizace jeho skenovacího výkonu, čímž došlo k výrazné úspoře systémových požadavků při současném nárůstu rychlosti skenování. Pro úplnost dodejme, že tento bezpečnostní balík dále obsahuje personální firewall, aplikace pro bezpečnou skartaci a šifrování dat a elektronický podpis. Je určen pro ochranu dat na koncových stanicích.

TrustPort® Internet Gateway verze 4.5
Jedná se o řešení zajišťující účinnou ochranu před viry, spamem, spywarem a dalšími škodlivými kódy na úrovni vstupní brány do internetu. Změny, které přináší nová verze tohoto vlajkového produktu společnosti AEC, jsou poněkud rozsáhlejšího charakteru.
První viditelnou změnou je nové grafické rozhraní, které je moderní, svěží a také více uživatelsky přívětivé. Hlavní důraz při návrhu tohoto rozhraní byl kladen na rychlejší přístup k významným konfiguračním volbám v jejich stromové struktuře. Základní konfigurace této aplikace se tak maximálním způsobem zjednodušila a současně i zefektivnila.
Dalším významným vylepšením je stejně jako v případě TrustPort® Workstation integrace sady celkem 3 skenovacích motorů (Norman, AVG a Ewido AntiSpyware). Integrace antispywarového skenovacího motoru Ewido přináší zákazníkům možnost blokovat spyware, adware a obecně malware již na úrovni internetové brány, čímž se bezpečnost lokální sítě významným způsobem zvyšuje. Výrazného  vylepšení se dočkala i antispamová část řešení, která implementuje vysoce účinnou technologii na detekci obrázkového spamu nazvanou „Matrix Twins“, vyvinutou ve společnosti AEC. Tato technologie poskytuje účinnou ochranu proti spamu, který se šíří ve formátu elektronických obrázků jako jsou JPG, PNG, GIF apod. Uživatelé navíc v této verzi jistě ocení i možnost prostřednictvím GUI rozhraní jednoduše vytvářet vlastní regulární výrazy (signatury spamových zpráv), které jsou pak použity pro okamžitou detekci spamu.
Poslední významnou novinkou je jednoduchý nástroj nazvaný „Watch Dog“, který slouží administrátorům k rychlému a komfortnímu vyhledávání blokovaných zpráv, resp. vysledování konkrétní zprávy a výsledku jejího zpracování.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy