Pojišťovací gigant ERGO míří do Indie

14.11.2006 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Německý pojišťovací gigant ERGO, jehož součástí je u nás pojišťovna Victoria Volksbanken, chystá expanzi do Indii. Tento asijský trh má díky miliardové populaci a rostoucím potřebám pojištění značný potenciál.

Druhý největší hráč na německém pojistném trhu a jeden z největších pojišťovacích koncernů v Evropě, pojišťovací skupina ERGO, se chystá vstoupit na indický trh. Pro tento krok hledá strategického partnera pro uzavření joint-venture v oblasti životního, majetkového a úrazového pojištění.

Indie skrývá miliardový potenciál
Tento druhý nejlidnatější stát světa je díky více než 1 miliardě obyvatel a stále rostoucí potřebě pojištění velmi atraktivní lokalitou, která zaručuje trvale růstový potenciál. To potvrzují i slova Dr. Klause Flemminga, který je v představenstvu koncernu ERGO zodpovědný za zahraniční aktivity: "Dle našeho názoru nabízí indický trh značné možnosti pro nově vstupující společnosti. Finanční síla a know-how společnosti ERGO v oblasti pojišťovnictví budou v kombinaci s důkladnou znalostí trhu, prestiží a celostátní prezencí lokálního partnera pro všechny zúčastněné velmi přínosné."

Listopadové rozhovory napoví
Společnost ERGO provedla v uplynulých měsících provedla hlubokou analýzu, na jejímž základě byly identifikovány atraktivní zákaznické a produktové segmenty, stejně jako potřebné distribuční kanály i preferovaný obchodní model. Již tedy nic nebrání tomu, pokusit se najít vhodného partnera pro možnou spolupráci. Rozhovory s potencionálními indickými partnery by se měly uskutečnit již v tomto měsíci.

Zdroj informací: Tisková zpráva VICTORIA VOLKSBANKEN

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ