V USA rostly dopoledne akcie technologických firem

20.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. listopadu (ČTK) - Na amerických akciových trzích rostly dopoledne emise technologických firem. Předcházelo tomu vyšší doporučení pro akcie softwarového Microsoftu od makléřů. Změny cen na širším trhu byly ale malé; projevily se v nich klesající ceny ropy a optimismus z výsledků firemního hospodaření za poslední čtvrtletí.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o nepatrných 0,03 procenta na 12.345,6 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se v poledne zvýšil o 0,3 procenta na 2453,4 bodu.

Obchodníci říkají, že si mnoho amerických akciových investorů udělalo přestávku poté, co index Dow Jones dosáhl v pátek rekordu a dnes klesaly akcie v Tokiu. "V Japonsku byl den velkého poklesu a my jsme v určitém růstu. Myslím, že jsme technicky udělali krok stranou," řekl jeden z dealerů.

Doporučení pro Microsoft zvýšili analytici banky Credit Suisse. Akcie největší světové softwarové firmy by podle švýcarské banky mohly vzrůst proti nynější ceně téměř o 20 procent. Microsoft díky tomu v jednu chvíli posílil o 1,4 procenta na 29,80 dolaru, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK