Volkswagen ukončí výrobu vozů Golf v bruselské továrně

21.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 21. listopadu (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen hodlá ukončit výrobu vozů Golf ve své továrně v belgickém hlavním městě Bruselu. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž česká Škoda Auto. Potvrdila však, že továrnu nehodlá uzavřít, a přislíbila, že se v ní bude snažit zachovat co nejvíce pracovních míst.

"Vedení bruselské divize Volkswagenu dnes zahájilo se zástupci zaměstnanců rozhovory o příslušné koncepci, podle které se již Golf v budoucnosti nebude vyrábět ve třech továrnách v západní Evropě, ale ve dvou, v Moselu a Wolfsburgu," uvedla společnost.

Bruselská továrna v současnosti zaměstnává zhruba 5400 lidí. Podle zpráv médií by mohlo o práci v tomto závodě přijít až 4000 lidí v rámci firemního programu na snížení nákladů a posílení ziskovosti. Kvůli obavám o osud továrny v pondělí stávkovali zaměstnanci Volkswagenu v Belgii.

Společnost Volkswagen, která chce v Německu zrušit až 20.000 pracovních míst, uvedla, že její západoevropské továrny navzdory rostoucímu podílu na trhu neběží na plný výkon. Dodala, že je zapotřebí sladit výrobní kapacity s nasyceným automobilovým trhem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK