AEGON vstoupí na rumunský trh

22.01.2007 | , AEGON
Tiskové zprávy


Pojišťovna AEGON se dohodla s pátou největší rumunskou bankou Banca Transilvania (BT) na založení společného podniku.

Nový penzijní fond, v kterém budou mít obě společnosti 50procentní podíl, vznikne v létě 2007 a počátkem roku 2008 by se měl zapojit do chystaného systému povinného penzijního připojištění. Vedle penzijního fondu založí AEGON v Rumunsku i samostatnou životní pojišťovnu, která bude prostřednictvím distribuční sítě banky nabízet pojistné produkty pod společnou značkou.

„Po zahájení aktivit v Maďarsku, Slovensku, České republice a Polsku je Rumunsko další zemí ze střední a východní Evropy, na kterou se chystáme vstoupit se záměrem posílit naší pozici v tomto regionu. Naším cílem v Rumunsku je dosáhnout vedoucího postavení v nově chystaném systému povinného penzijního připojištění i v oblasti prodeje životního pojištění,“ řekl Gábor Kepecs, ředitel AEGON Central and Eastern Europe, který bude mít vstup AEGONu na rumunský trh na starost.

Banca Transilvania je pátou největší rumunskou bankou. V roce 2006 byla vyhlášena Bankou roku. Společný penzijní fond i samostatně založená životní pojišťovna budou poskytovat produkty prostřednictvím distribuční sítě banky, která čítá 340 poboček a 4500 zaměstnanců. Sídlem společného penzijního fondu bude Cluj-Napoca v Transylvánii.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy