Česká spořitelna přispívá na likvidaci škod po orkánu Kyrill 10 mil. Kč

25.01.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Orkán Kyrill, který se přehnal přes území České republiky, způsobil řadu škod včetně ztrát lidských životů. Tyto ztráty jsou nejbolestnější, nenahraditelné, nevyčíslitelné a není síla, která by to změnila.

Nahraditelné jsou však alespoň škody materiální. Ty, které napáchal orkán Kyrill, podle některých odhadů jdou až do výše 0,5 miliardy Kč. Česká spořitelna se rozhodla přispět na likvidaci těchto škody částkou 10 milionů Kč. Tato částka bude rozdělena mezi následující aktivity:

  •  Rychlá finanční pomoc na úklid škod obcím, městům a neziskovým organizacím. Obce, města a neziskové organizace mohou od České spořitelny získat nenávratný finanční dar na úklid škod v konkrétním místě nebo objektu. O dar se mohou přihlásit tak, že vyplní jednoduchý elektronický formulář, který je od středy 24. ledna 2007 k dispozici ke stažení na stránkách www.csas.cz/kyrill. Tento formulář spolu s fotografií postiženého objektu nebo místa v jednoduchém rozlišení odešlou do 28. února 2007 mailem na adresu prvni.pomoc@csas.cz.
  •  Pro klienty z řad fyzických osob, kteří splňují podmínky klienta, připravila Česká spořitelna první pomoc ve formě speciálního překlenovacího úvěru, který mohou využít k financování nápravy škod po dobu než jim pojišťovny vyplatí pojistné plnění. Úvěr má zvýhodněnou úrokovou sazbou na úrovni prime rate pro všechny klienty. Česká spořitelna poskytne úvěr až do výše 200,000 Kč na počkání po předložení kopie hlášení o pojistné události pro pojišťovnu. Klienti mohou úvěr splatit bez jakýchkoli sankcí jakmile dostanou vyplaceno pojistné plnění. Tyto úvěry poskytuje ČS od 26. ledna 2007 do 28. února 2007
  •  Pro klienty z řad drobných podnikatelů a mikrofirem, kteří splňují podmínky klienta, připravila Česká spořitelna první pomoc ve formě zvýhodněného kontokorentního úvěru až do výše 1 mil. Kč se sníženou úrokovou sazbou. Tento úvěr je určen na překlenutí nákladů spojených s likvidací škod do doby výplaty pojistného plnění a pro jeho získání je nutné předložit kopii hlášení o pojistné události pro pojišťovnu. Režim kontokorentního úvěru umožňuje klientovi úvěr kdykoliv splatit, jakmile obdrží pojistné plnění. Tyto úvěry poskytuje ČS od 26. ledna 2007 do 28. února 2007.
  •  Zaměstnanci Finanční skupiny  České spořitelny,  mohou dostat finanční dar do výše 50,000 Kč. Dar je určen na pokrytí škod na vlastním majetku, je možné o něj požádat do 28.února 2007.    
     

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy