Společnost CYRRUS zveřejnila výsledky obchodování za rok 2006

25.01.2007 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Obchody s certifikáty vzrostly během loňského roku téměř pětinásobně.

Makléřská společnost CYRRUS, a. s., člen a akcionář pražské burzy cenných papírů, zobchodovala na zahraničních trzích během roku 2006 investiční certifikáty v hodnotě přesahující 85 milionů EUR. V porovnání s předcházejícím rokem, kdy objem obchodů činil 17,2 milionů EUR, se jedná o nárůst téměř        500 procent. Objem obchodů s akciemi v rámci České republiky a nové služby SUPERSPAD přesáhl v loňském roce 106 miliard korun.

Během roku 2006 zrealizovala společnost CYRRUS, a. s., obchody na zahraničních trzích v hodnotě 89 milionů EUR. „Nejlépe se loni vedlo investičním certifikátům na německém trhu, kde byly zobchodovány za 85 milionů EUR,“  říká Jiří Loubal, ředitel makléřské společnosti CYRRUS,   a. s., a dodává: „Zbylou část tvoří akcie v Německu a obchody na trhu ve Spojených státech.“

Objem obchodů v rámci nové služby SUPERSPAD, kterou společnost představila na začátku listopadu 2006, a v rámci níž mohou investoři obchodovat v české měně s akciovými tituly z varšavské a budapešťské burzy, dosáhl hodnoty přesahující 1,3 miliard korun. „Obchodování v SUPERSPADu předčilo naše očekávání,“  komentuje novou službu Jan Procházka, garant celého projektu a ředitel pražské pobočky CYRRUS. „Obchody s maďarskými tituly činily ke konci loňského roku téměř 760 milionů korun, polské akcie byly zobchodovány za 545 milionů korun,“  poznamenává Procházka.

 „Věřím, že v příštím roce objem obchodů realizovaných přes CYRRUS, díky chystaným novinkám v nabízených produktech, ještě více poroste.“  dodává k obchodování Loubal.

Ke konci loňského roku zaměstnával CYRRUS 78 zaměstnanců, přičemž 32 z nich představuje makléře s licencí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy