Být ve sportu nejlepší není jen o talentu

05.02.2007 | , Finance.cz
FinTriky


Luxusní dům, silné a rychlé auto či miliony na bankovním účtu, tak se dá popsat úspěšný a slavný sportovec. Tato sláva je však vykoupena každodenní dřinou v tělocvičně či na stadionu, obětováním veškerého volného času a neustálou obavou před závažným zraněním či nemocí.

Téma týdne: Rozvíjíme talent našich dětí

Pokud se u vašich dětí od malička projevuje nadání na některý ze sportů, využijte toho a začněte nadání dětí rozvíjet. Není totiž vyloučeno že se při poctivém tréninku mistrem světa v některé ze sportovních disciplín stane právě vaše dítě. Nic však není zadarmo a pokud se rozhodnete dítě v rámci některého ze sportů podporovat s cílem vychovat z něj profesionálního sportovce, je nutné dítě co nejdříve přihlásit do některého ze sportovních klubů a s trenérem domluvit individuální program.
 

Jak talent dítěte rozvíjet
 
V případě, že se u vašeho dítěte projeví talent na některý ze sportů a vy se rozhodnete tento talent rozvíjet, počítejte s nemalými výdaji. Jejich výše se liší v závislosti na zvolené sportovní disciplíně. Mezi nejlevnější sporty patří například míčové sporty (fotbal, basketbal či volejbal), lehká atletika či plavání, kde se poplatky oddílu a výdaje na vybavení pohybují okolo 2.000 korun. Finančně náročnějšími sporty jsou například hokej či jiné zimní sporty (lyžování či snowboard), u kterých není výjimkou vybavení v hodnotě i přes 10.000 korun. 
 

Co investice do dětí rodičům přinese
 
Vzhledem k tomu, že při poctivém každodenním tréninku nebude mít dítě téměř žádný volný čas na diskotéky či potulování po ulicích, odpadne rodičům starost o dítě ohledně nadměrného požívání alkoholu či různých drog. A pokud se bude dítě sportu plně věnovat a obětuje mu vše, může se v budoucnu dočkat slávy a velkých peněz.
 

Sport Vybavení Cena
Míčové hry, lehká atletika kvalitní obuv, fotbalový míč, basketbalový míč, volejbalový míč cca 2.000 Kč
Plavání plavky, brýle, permanentka cca 1.000 Kč
Hokej brusle, hokejka, chrániče holení, loktů a ramen, kalhoty, přilba, rukavice, u brankařů brankařská hokejka, brankařské betony, brankařská helma, lapačka, vyrážečka přes 10.000 Kč
Lyžování, snowboard lyže či snowboardové prkno, vázání, hůlky, přeskáče či snowboardové boty, kombinéza, brýle, rukavice přes 10.000 Kč

Pozn.: Ceny jsou pouze orientační

 

 

Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky