KB nabízí zpracování hypotéky zdarma

30.01.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka nově nabízí zpracování hypotečního úvěru zdarma. Pro všechny, kteří tuto nabídku využijí, to může znamenat úsporu až 28 tisíc korun. Zpracování žádosti o hypoteční úvěr bez poplatku je možné získat až do 31.března 2007.

„Pokračujeme ve snaze zpřístupnit hypoteční financování stále širšímu okruhu klientů,“ říká Zdeněk Mojžíšek, výkonný ředitel pro Marketing KB. „Před nedávnou dobou jsme snížili úrokové sazby našich hypoték, čímž došlo u nově poskytovaných hypoték k zajímavému poklesu měsíčních splátek, a to především těm klientům, kteří upřednostňují delší fixace úrokových sazeb. Například oblíbená pětiletá fixace začíná již na 4,03 procenta p.a. Díky dnes uváděné možnosti získat hypotéku bez poplatku za zpracování je vlastní bydlení nebo zvelebení bytu či domu na dosah ruky pro stále větší okruh lidí. Například při výši hypotéky 1,4 milionu korun, kterou klienti KB nejčastěji využívají, jde při nulovém poplatku za zpracování o úsporu 11 200 korun.“


Komerční banka nabízí hypoteční úvěry bez nutnosti vlastních úspor a na všechny druhy nemovitostí. Součástí nabídky KB je hypotéka, kterou lze profinancovat až 100 % kupní ceny nemovitosti, a to i pro zájemce kteří nejsou klienty KB. Kromě klasických hypoték na koupi a výstavbu bytových jednotek nebo rodinných domů poskytuje KB i úvěry na koupi pozemku, družstevního bytu, rekreačního objektu či garáže, vypořádání spoluvlastnických a dědických nároků nebo rekonstrukci a modernizaci nemovitosti.


Komerční banka našla řešení i pro ty klienty, kteří se obávají, že jejich osobní příjem nestačí na splácení hypotéky. Na splátkách úvěru se mohou podílet i jiné osoby, např. rodiče, ostatní příbuzní, popř. další osoby, které nemusí být nutně spoluvlastníky úvěrované nemovitosti. KB umožňuje sčítat příjmy až čtyř spolužadatelů (maximálně však v rámci 2 domácností), čímž usnadňuje získání úvěru.


Výhodou hypoték KB je rychlost vyřízení žádosti, a to do sedmi pracovních dnů (od okamžiku odevzdání kompletní dokumentace), a možnost čerpání již na základě katastrálním úřadem potvrzeného návrhu na vklad zástavního práva. KB nabízí také hypoteční úvěr na získání družstevního bytu – převod členských práv a povinností. O hypoteční úvěr lze žádat v kterékoli z 378 poboček KB po celé ČR.
Poplatek za zpracování žádosti o hypoteční úvěr standardně činí 0,8 %, min. 9 000, max. 28 000 korun.
Nabídka platí pro žádosti o hypoteční úvěr podané do 31. března 2007 a smlouvy uzavřené do 31. května 2007.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy