Měnový prémiový vklad České spořitelny poprvé s denním úročením

31.01.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna uvedla na trh Měnový prémiový vklad EUR 93 (MPV EUR 93), jehož výnos závisí na denním vývoji kurzu české koruny k euru. MPV EUR 93 se denně úročí úrokovou sazbou 0,3 % p.a. nebo 3 % p.a.

Vyšší úroková sazba se použije v případě, že směnný kurz EUR/CZK vyhlašovaný ČNB pro daný den bude uvnitř stanoveného pásma (bez krajních hodnot). Pro stanovení pásma je rozhodující směnný kurz vyhlášený ČNB dne 14. února 2007, hranice rozhodného pásma budou 10 haléřů nad a 50 haléřů pod tímto kurzem. Výsledný výnos vkladu bude součtem výnosů za jednotlivé dny úročení. Založení vkladu a jeho vedení je zdarma.

„Zcela nová konstrukce zhodnocení měnových prémiových vkladů je významnou produktovou inovací v oblasti strukturovaných produktů. Doposud bylo zhodnocení závislé na tom, zda se kurz koruny pohyboval ve stanoveném intervalu k poslednímu dni platnosti vkladu. Ze 22 vkladů vydaných a ukončených v roce 2006 prémii vyplatilo 15 z nich, což považujeme za vynikající úspěch analytického týmu hlavního ekonoma České spořitelny Viktora Kotlána.“ říká Jan Maňák, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů České spořitelny. „Nově ale chceme našim klientům nabídnout možnost sledovat každý den, zda jejich vklad připsal nebo nepřipsal poměrnou část úrokové prémie. Konstrukce reflektuje dlouhodobý trend posilování české koruny, zároveň chrání naše klienty před krátkodobými výkyvy tohoto trendu,“ dodává Jan Maňák.

Nabídka vkladu MPV EUR 93 je platná v období od 30. ledna nejpozději do 13. února 2007. Minimální investice je ve výši 10 000 Kč. Prémiové vklady jsou uložené v České spořitelně a společně s výnosy podléhají stejnému pojištění a dani jako v případě termínovaných účtů.
 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy