Úspěšný rok pro Cetelem – úvěry za téměř 9 miliard

01.02.2007 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Cetelem poskytl v roce 2006 úvěry za téměř 9 miliard korun, o 21 % více než v předchozím roce. Tento úspěšný výsledek podpořily novinky v oblasti kreditních karet a financování motorových vozidel.

U nákupů na splátky roste zájem o pořízení počítače i o financování nákupů v internetových obchodech.

„V roce 2006 poskytl Cetelem svým klientům úvěry v celkové výši 8,93 miliard korun a uzavřel tak nejúspěšnější rok ve své desetileté historii,“ uvedl ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem. V porovnání s předchozím rokem představoval tento výsledek 21% nárůst.

Na uvedeném výsledku se nejvíce podílely kreditní karty, kterých Cetelem vydal do konce loňského roku již více než 900 000. Významnou novinku uvedl Cetelem v srpnu 2006, kdy začal jako první společnost na českém trhu nabízet ve spolupráci s řetězcem Datart službu cashback. Držitelé kobrandovaných kreditních karet Datart si mohou v prodejnách Datartu vybrat u pokladen hotovost, a to dokonce bez nutnosti nákupu v prodejně. Tato služba je poskytována zdarma, klienti za ni neplatí žádný poplatek.
Od září 2006 mají navíc všechny karty, vydávané společností Cetelem, až 50denní bezúročné období a zařadily se tak mezi plnohodnotné kreditní karty.

Další novinky představil Cetelem v roce 2006 v oblasti financování automobilů a motocyklů. „K výbornému výsledku naší společnosti přispěl i rozvoj financování motorových vozidel a zaměření se na perspektivní trh motocyklů,“ upřesnil Václav Horák. Největší zájem o financování automobilů byl již tradičně na jaře a v létě, nejvíce vozidel financoval Cetelem v průběhu května. V roce 2006 nabídl Cetelem klientům možnost sjednat si společně s úvěrem zvýhodněné pojištění odpovědnosti vozidla a havarijní pojištění, čímž dále zkvalitnil nabídku svých služeb pro motoristy. Od podzimu 2006 rozšířil Cetelem nabídku o financování automobilů právnickým osobám. „Vycházíme z přání a požadavků našich klientů a další novinky plánujeme uvést i v roce 2007,“ doplnil Václav Horák.

V oblasti nákupů na splátky se v roce 2006 opět potvrdil trend nejsilnější poptávky v posledním čtvrtletí roku. Stejně jako v předchozích letech měli klienti největší zájem o financování spotřební elektroniky. V loňském roce výrazně rostl zájem o nákup výpočetní techniky – počítačů a notebooků – na splátky. Meziročně se jednalo o 44% nárůst financování. S rostoucím vybavením domácností počítači rostl i podíl nákupů na splátky v internetových obchodech. Tento trend potvrzují i výsledky studie Barometr Cetelem 2006, kde 27 % českých respondentů s přístupem na internet uvedlo, že plánují v budoucnosti na internetu nakupovat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy