AXA Group zvýšila počet nových smluv o 15 %

08.02.2007 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Největší evropská pojišťovna AXA, která na konci minulého roku převzala Winterthur Group a stala se tak novým majitelem společnosti Winterthur v České republice, má za sebou velice úspěšný rok.

V oblasti životního pojištění a pojištění úspor se objem nově uzavřených obchodních transakcí meziročně zvýšil o 15 % na 6,2 miliardy eur. Na tomto výsledku se podílela především Francie, USA, Velká Británie a Japonsko.

“Naše výsledky v roce 2006 znovu ukazují, že skupina AXA je schopna splnit své dlouhodobé cíle,” uvedl generální ředitel společnosti AXA Henri de Castries. "Všechny naše obchodní segmenty k tomuto růstu přispívají a já mohu s potěšením konstatovat, že tento nárůst objemu je doprovázen trvalým zlepšováním našeho produktového mixu, zejména v oblasti životního pojištění a pojištění úspor a v oblasti Asset Management," dodal.

Výnosy v oblasti pojištění majetku a úrazového pojištění vzrostly v roce 2006 meziročně o 4 % na téměř 20 miliard euro. V oblasti retailových klientů došlo ke zvýšení o 5 %, což je výsledek kombinace silného vzestupu ve většině evropských zemí a pozitivního impulsu na některých nových trzích. V oblasti pojištění komerčních firem vykázala společnost AXA 4% růst, dosažený především v důsledku rostoucí poptávky v oblasti pojištění osobních motorových vozidel a domácností v zemích jako je Francie, Velká Británie a Belgie.

V oblasti pojištění osobních motorových vozidel a domácností se - v porovnání s rokem 2005 – výrazně zvýšil čistý příliv nových klientů. V roce 2006 bylo uzavřeno 939 000 smluv, v roce 2005 jich bylo 231 000.

Výnosy ze správy aktiv se zvýšily o 29 % a dosáhly více než 4,4 milliardy euro. Na tomto výsledku se nejvíce podílel rostoucí průměr aktiv pod správou (+17 %), výrazný nárůst nových obchodů (73 miliard euro netto), příznivé podmínky na akciovém trhu a dobře zvolený produktový mix jak v případě AllianceBernstein, tak v případě AXA Investment Managers.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy