MasterCard potvrzuje své vůdčí postavení na evropském platebním trhu dvouciferným růstem za rok 2006

13.02.2007 | , Mastercard
Tiskové zprávy


MasterCard Europe oznámil dvouciferný obchodní růst v roce 2006. Rok 2006 byl pro společnost MasterCard rokem, ve kterém zaznamenala velký pokrok ve vytváření Jednotné evropské platební zóny (SEPA), zavedla jako první v Evropě plně vyzrálý kreditní program bezkontaktních plateb a zvýšila objem plateb držitelů karet při rostoucím počtu karet MasterCard.

V roce 2006 vykázala společnost MasterCard v Evropě hrubou dolarovou hodnotu transakcí realizovaných kartami MasterCard 520 miliard dolarů, což představuje meziroční zvýšení o 13,9 %. Objem plateb u obchodníků v Evropě také vzrostl, a to o 14,1 % na 384 miliard dolarů.

Za rok 2006 vydaly v Evropě partnerské banky společnosti MasterCard 152 milionů karet MasterCard, což představuje nárůst o 17,4 %. Míst, která tyto karty přijímají, je 7,7 milionů. Počet karet značek Maestro a Cirrus vzrostl v Evropě na 287 milionů, což představuje oproti roku 2005 nárůst o 5,7 %; akceptačních míst je v Evropě 6,9 milionů.

Javier Perez, president společnosti MasterCard Europe, řekl: „V roce 2006 jsme zaznamenali zvýšenou aktivitu a především zvýšené objemy plateb evropských zákazníků. Počet karet MasterCard mezi evropskými držiteli rovněž dynamicky narůstá. Každý den jsou naše karty přijímány na více místech a stále více našich karet tak nahrazuje hotovostní transakce. V evropském platebním prostoru jsme si udělali dobré jméno tím, že jsme našim zákazníkům poskytli opravdu inovační platební řešení a posílili jsme naše vedoucí postavení v takových oblastech, jakými jsou například předplacené karty či bezkontaktní platby.”

Javier Perez pokračoval: „Společně s Evropskou unií se snažíme poskytnout evropským zákazníkům a obchodníkům opravdu bezhraniční a konkurenceschopnou platební zónu. Z tohoto důvodu jsme položili pevné základy pro vytvoření Jednotné evropské platební zóny (SEPA). Naším hlavním cílem v roce 2007 bude spolupracovat s našimi zákazníky na zajištění kompatibility v rámci SEPA před 1. lednem 2008.”

Vůdčí postavení v oblasti evropských bezkontaktních plateb
Společnost MasterCard vyvinula v roce 2006 svou platformu bezkontaktních plateb MasterCard® PayPass™. První evropský kreditní program MasterCard® PayPass™ byl spuštěn v polovině roku 2006 v Turecku, a to ve spolupráci s obchodníky jako je například Burger King či Starbucks.
 
Neustálé inovace, které splňují nové potřeby zákazníka
Společnost MasterCard pokračovala ve vývoji inovačních platebních nástrojů, které mají nahradit hotovost v evropské ekonomice, včetně zavedení několika nových předplacených programů. V součinnosti s ruskou vládou a bankou Ural Sib zavedla společnost MasterCard první čipovou kartu na výplatu sociálních dávek založenou na standardu EMV v Evropě. Tato karta umožňuje příjemcům sociální podpory účinněji a pohodlněji čerpat sociální dávky, bezplatně používat městskou dopravu a uplatňovat slevy na léky a platby za elektřinu.

„Společnost MasterCard Europe významně přispěla k celkovým výsledkům  MasterCard Worldwide za rok 2006. S naším dědictvím a s našimi znalostmi evropského trhu nadále poskytujeme řešení na míru, která slouží našim zákazníkům, ať již obchodují v Evropě či kdekoliv jinde na světě,” dodal Javier Perez.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy