Internetové stránky pro začínající investory

19.02.2007 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Burza cenných papírů Praha dnes zahájila provoz nových internetových stránek www.px.cz, určených pro začínající investory.

Internetové stránky www.px.cz, které jsou určené pro začínající investory, uvedla dnes do provozu pražská burza. Cílem projektu je seznámit jednoduchým a srozumitelným způsobem širokou veřejnost s činností burzy, její roli na kapitálovém trhu a zejména s fungováním investičních nástrojů, které jsou na burze obchodovány.
Nový web je členěn do celkem čtyř kapitol, které obsahově vycházejí ze série  informačních brožur, které burza nedávno připravila. V úvodní části se zájemci dozví něco o historii a burzy, o jejím fungování a budou seznámeni se základními investičními možnostmi. V následující kapitole „Produkty“ jsou pak detailně a přitom srozumitelně popsány jednotlivé investiční nástroje a jejich specifické vlastnosti. Po této úvodní teoretické přípravě je možno v kapitole „Mohu si to vyzkoušet“ díky jednoduchým simulacím obchodování pochopit fungování a chování jednotlivých investičních nástrojů. Poslední kapitola s názvem „Kde mohu nakoupit“ informuje o tom, kteří členové burzy nabízejí zprostředkování obchodů s jednotlivými typy investičních nástrojů. Celý text v rámci webu je protkán odkazy na interaktivní slovník pojmů tak, že veškerá odborná terminologie je okamžitě vysvětlena bez nutnosti složitého vyhledávání.
„Naším hlavním záměrem je přiblížit investorům co možná nejjednodušším a nejsrozumitelnějším způsobem nové investiční nástroje, se kterými burza začala obchodovat na sklonku loňského roku. Investiční certifikáty a futures jsou na našem trhu stále ještě novinkou, ale přesto se již mezi investory začínají prosazovat, konečně objemy z prvního měsíce tohoto roku to jasně ukazují“ – říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy