Rok 2006 byl pro Eurogiro Poštovní spořitelny rekordní

19.02.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Služba Eurogiro Poštovní spořitelny má za sebou další rekordní rok. Počet transakcí vzrostl v porovnání s předchozím rokem o více než čtvrtinu. Celkový počet transakcí provedených v Eurogiru se vyšplhal téměř na 170 000.

„Eurogiro je jedinečnou službou na českém trhu. Vyniká jak výší poplatků, která je bezkonkurenční, ale i dostupností míst, odkud lze platbu provést, či snadností procesu,“ prohlásil Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny. „Meziroční nárůst transakcí o 26 % svědčí o tom, že využívání Eurogira pokračuje v trendu, který byl nastartován již v předchozích letech,“ dodal Libor Svoboda.
 
Eurogiro je služba, která umožňuje snadné posílání peněz do zahraničí. Odesílatel hotovosti nemusí být klientem Poštovní spořitelny, tato služba je tak dostupná opravdu všem. Využít jí mohou i cizinci. Peníze lze zasílat bezhotovostní i hotovostní formou z každé pošty, stejně tak je možné hotovostně nebo bezhotovostní i přijmout. Platba je přitom do zahraniční banky doručena do tří dnů od podání. Eurogiro tak mohou využít i podnikatelé jako výhodnější alternativu pro přeshraniční platby.

V současné době lze s Eurogirem zasílat peníze do 16 zemí: Německa, Rakouska, Slovenska, Švýcarska, Portugalska, Maďarska, Chorvatska, Lucemburska, Japonska, Belgie, Kanady, Rumunska, Španělska, Turecka, Řecka a Brazílie. „Nejaktivnější platební styk přitom probíhá s našimi sousedy Slovenskem a Německem,“prohlásil Libor Svoboda. „Na Slovensko uživatelé eurogiro peníze většinou posílají, zatímco z Německa většinou peníze přicházejí,“ doplnil Libor Svoboda.

Výhody Eurogira jistě ocení všichni, kdo převádějí finanční prostředky do zahraniční. Například za peníze posílané na Slovensko zaplatí pouhých 50 Kč a do ostatních států je poplatek od 100 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy