Komerční banka oslaví 15 let historie platebních karet

22.02.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Klienti si budou moci sami vybrat, jak by měla vypadat jejich karta,nebo jaký budou mít PIN.

Komerční banka si vybudovala za uplynulých 15 let, během kterých vydala svým klientům více než 3,5 milionu platebních karet, pověst
vedoucího inovátora v této oblasti v České republice. V průběhu roku 2007 bude banka tuto pověst nadále posilovat řadou novinek, které držitelům platebních karet KB zpříjemní život.
„V blízké době nabídneme klientům karty s jejich vlastním designem. Na přední stranu platební karty tak budou moci klienti Komerční banky umístit svou vlastní fotografii, fotografii svých blízkých, fotografii oblíbeného místa nebo třeba svého zvířecího miláčka,“ uvedl Zdeněk Mojžíšek, výkonný ředitel pro marketing Komerční banky. Možnost volby vlastního designu platební karty je velmi zajímavou službou, která si získala oblibu klientů řady bank v zahraničí.
Objednání karty bude probíhat na připravovaném internetovém portálu www.mojekarta.cz. Klient zde nahraje do zvláštní aplikace vlastní obrázek a bude jej moci sám jednoduše upravit. „Aplikace zkontroluje, zda je fotografie dostatečně kvalitní a ukáže náhled finální podoby karty – tedy včetně čipu a loga karetní asociace,“ dodal Zdeněk Mojžíšek.
Další významnou novinkou bude také zavedení možnosti změnit PIN karty vydané Komerční bankou v kterémkoli bankomatu, který banka provozuje. Pro službu bude použita nová aplikace, která klienta přímo na obrazovce bankomatu provede změnou nastavení. Počet změn bezpečnostního PIN přitom nebude nijak omezen.
„Kombinace obou těchto služeb, tedy možnosti zvolit si vlastní design i vlastní PIN na platebních kartách Komerční banky, dá našim klientům unikátní možnost nastavit si parametry platební karty co nejvíce podle vlastních představ,“ zdůraznil Zdeněk
Mojžíšek
.
Později se klienti také dočkají služby cashback, tedy možnosti vybrat při platbě kartou v obchodě vybaveném terminálem Komerční banky hotovost do výše 1 500 Kč. Jedinou omezující podmínkou bude výše nákupu platební kartou přesahující 300 Kč. Tato služba výrazně rozšíří dostupnost hotovosti a to nejen ve velkých obchodních řetězcích, ale i u menších obchodníků a v místech, kde není instalovaný bankomat.

Komerční banka – inovátor na poli platebních karet v ČR
Zahájení vydávání platebních karet v Komerční bance se datuje do roku 1992. Během uplynulých patnácti let představila banka řadu progresivních produktů a řešení, díky kterým si získala neodmyslitelnou pověst vedoucího inovátora v oblasti platebních karet v České republice.

Mezi nejvýznamnější milníky, kterými Komerční banka přispěla k rozvoji tohoto odvětví v ČR, patří následující události:

  •  1992: PRVNÍ on-line síť bankomatů ve střední a východní Evropě
  •  1994: PRVNÍ instalovaný POS terminál u obchodníka v ČR
  •  2001: jako PRVNÍ nabídla KB v rámci své bankomatové sítě služby všech tří
    mobilních operátorů (např. služba dobíjení předplacených karet)
  •  2003: jako PRVNÍ zahájila KB migraci všech platebních karet na čipovou
    technologii standardu EMV
  •  2003: PRVNÍ vydaná čipová karta standardu EMV v rámci střední a východní
    Evropy
  •  2005: PRVNÍ kreditní karta pro podnikatele s bezúročným obdobím až 45 dní
  •  2006: jako PRVNÍ nabídla KB svým klientům plošně výběry debetní kartou
    z vlastních bankomatů zdarma


Ke konci roku 2006 evidovala Komerční banka 1,498 milionu vydaných aktivních platebních karet a více než 41 tisíc virtuálních karet, které jsou určeny pro bezpečné placení v prostředí internetu. Těmito kartami uskutečnili jejich držitelé v roce 2006 více než 41,5 milionu transakcí v souhrnném objemu 126,6 mld. Kč (meziroční nárůst počtu transakcí o 13,2 %, objemu transakcí o 15,4 %). Komerční banka provozuje síť 650 bankomatů a 16 591 terminálů u obchodníků na území České republiky. Počet platebních karet finanční skupiny Komerční banky dále rozšiřuje také dceřiná společnost Essox se svými více než 85 tisíci vydanými kreditními kartami.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy