Naložená pikantní vejce
Potřebujeme 10 vajec, půl litru bílého vína, čtvrt litru octa, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 bobkové listy, 3 bobulky jalovce, 3 lžíce soli, lžičku hořčičného semínka, lžičku kuliček nového koření a lžičku tymiánu.
Oloupaná vejce uvařená natvrdo uložíme do sklenice, kterou lze uzavřít víčkem, a zalijeme připravenou marinádou. Tu vyrobíme tak, že víno a ocet se solí přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Do vařící tekutiny přidáme rozkrojené stroužky česneku, nakrájenou feferonku a koření. Na vejce nalijeme horké a necháme alespoň 24 hodin uležet v ledničce. Pikantní vejce, nakyslé chuti, můžeme nakrájet na tenká
kolečka na obložený talíř.
Vaječný salát s nivou
K jeho přípravě potřebujeme 8 vajec uvařených natvrdo, tři papriky - žlutou, červenou a zelenou, středně velkou cibuli, šťávu ze 2 citrónů, pepř, sůl, 4 polévkové lžíce olivového oleje, lžičku tymiánu a 10 dkg nivy.
Z citrónové šťávy, soli, pepře, oleje a tymiánu vyšleháme zálivku. Vejce nasekaná na kousky vložíme s nadrobno nakrájenou cibulí a paprikou do mísy, a zalijeme touto zálivkou. Necháme v chladu asi 10 minut odležet a před podáváním pak posypeme nahrubo nastrouhanou nivou.
AUTOR: Irena Voříšková
ZDROJ: Moda.cz – internetový magazín o módě, kosmetice, zdraví a stylu



Rakousko končí s nalepovacími dálničními známkami a zdražuje
Test Fiat Panda La Prima: Styl za dobrou cenu a automat k tomu
Test ojetiny: Možná se vyplatí nejít automaticky pro Škodu. Opel Insignia II je opomíjenou ojetinou za skvělé peníze
Tohle měla být Škoda pro chudé. Sagitta představovala zajímavý nápad, ale do série se nedostala
Na Slovensku nově může člověk dostat pokutu za rychlost, pokud poběží na autobus. Po chodníku se teď musí chodit a jezdit nanejvýš 6 km/h
