Univerzita v HK zve na letní školu historiků

22.08.2008 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Univerzita Hradec Králové letos pořádá další, v pořadí již 16. ročník letní školy historiků, na níž srdečně zve nejen odborníky, ale i všechny, kdo se rádi toulají minulostí.

První den kurzu, tj. 25. srpna 2008, se všichni účastníci dozvědí něco více o ne tak slavných potomcích Jiřího z Poděbrad, kteří založili významnou knížecí dynastii ve Slezsku. Výběrem tohoto tématu reagovali autoři letní školy na nejaktuálnější vědecko-historickou činnost na půdě hradecké univerzity, jejímž výstupem jsou například knihy Slezsko - neznámá země Koruny české či Poděbradové, rod českomoravských pánů, kladských hrabat a slezských knížat.

Druhý den kurzu se zaměří na vybrané zajímavosti z minulosti. Jelikož o významných historických meznících se v letošním "osmičkovém" roce mluví až nezvykle často, rozhodli se autoři přednášek poodhalit spíše střípky z každodenního života lidí žijících například před sto lety a představit méně známé historické momenty.

Letní školu historiků pořádají Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové spolu se Sdružením historiků České republiky - pobočkou Hradec Králové. Uskuteční se v budově FF UHK (nám. Svobody 331, Hradec Králové), v posluchárně B 9, a to v pondělí 25. srpna od 9:15 hod. a v úterý 26. srpna od 8:30 hod. Její součástí bude i prodej odborných publikací s historickou tématikou.


Zdroj: tisková zpráva UHK


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Lucie Černá