Karta EYCA: Využijte toho, že jste mladí

24.10.2015 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Získejte průkaz EYCA, Evropskou kartu mládeže, a užívejte si slevy a výhody ve všech evropských zemích. Zapomeňte na potvrzení o studiu, kartu EYCA mohou vlastnit všichni mladí lidé do 30 let věku bez nutnosti mít status studenta. Čím méně pravděpodobné se to zdá, tím víc je na tom pravdy. Evropská karta mládeže je alternativou v České republice tolik rozšířené karty ISIC, která má v zahraničí sice také svou platnost, ale v porovnání s EYCA ji akceptuje méně partnerů.


Získejte průkaz EYCA, Evropskou kartu mládeže, a užívejte si slevy a výhody ve všech evropských zemích. Zapomeňte na potvrzení o studiu, kartu EYCA mohou vlastnit všichni mladí lidé do 30 let věku bez nutnosti mít status studenta. Čím méně pravděpodobné se to zdá, tím víc je na tom pravdy. Evropská karta mládeže je alternativou v České republice tolik rozšířené karty ISIC, která má v zahraničí sice také svou platnost, ale v porovnání s EYCA ji akceptuje méně partnerů.


Sledujte trendy v Evropě


Přestože ISIC je nejpoužívanější slevovou kartou v České republice, v Evropě je jí právě karta EYCA. Na celém kontinentu ji využívá více jak 5 milionů lidí, kteří v rámci 39 zemí využívají na 60 000 slev. Výhodou karet EYCA je fakt, že se dá využít jako studentský průkaz, členská karta v neziskových organizacích a jako průkaz totožnosti pro děti do 15 let. Mezi nejzajímavější partnery karet EYCA v České republice patří společnosti Student Agency, hotelový řetězec NH Hoteles, Cinema City IMAX Flora, Dinopark Praha, Centrum Babylon v Liberci, T.S. Bohemia Praha nebo Fann Parfumerie Praha 1.

Kartu EYCA uplatníte v oblastech jako jsou:



  • cestování

  • kultura

  • doprava

  • ubytování

  • nakupování

  • sport

  • služby

  • vzdělávání

  • stravování


Karta pro každého


Splňujete-li jedinou podmínku, a to věkovou hranici 5-30 let, můžete o kartě EYCA s klidem začít uvažovat. Nezáleží na tom, zda jste student, absolvent nebo pracující. Na slevy a výhody máte nároky v každém případě, a to ve všech evropských státech bez ohledu na to, ve které zemi jste si Evropskou kartu mládeže pořídili. V každé zemi kartu EYCA provozuje jedna členská organizace Youth Card Association, která zajišťuje a domlouvá slevy, které pak v dané zemi můžete využívat. 

Jak kartu získat?


I když je karta určena všem do 30 let věku, setkáte se při jejím pořizování s třemi typy členství: karta Klasic je určena všem mladým, karta Student je pro studenty SŠ a VŠ, členskou kartu využívají členové neziskových organizací. Kartu si můžete zařídit osobně u distributora (Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Třebíč, Pelhřimov) nebo si ji objednat on-line. K pořízení karty přes internet budete potřebovat pouze svoji elektronickou fotku a 100 Kč za roční členství. Při osobním převzetí se budete muset navíc prokázat průkazem totožnosti.
Tak hurá do Evropy za zážitky!
Zdroj úvodní fotografie: www.istockphoto.com

Autor článku