10 tipů pro krásné a dokonalé nehty

03.09.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Návod, jak mít dokonalé nehty na rukou i na nohou, protože i nehty mluví za vás. Přinášíme vám 10 rad pro krásně nalakované nehty.

1. Zvláčněte kůžičku okolo nehtů. Použijte bohatý regenerační krém na ruce jako je třeba Intensive Repair hand cream od Eucerin nebo použijte klasický balzám na rty, který krásně zvláční kůžičku v okolí nehtu.

2. Zapilujte nehty do správného tvaru. Nikdy nehty nestříhejte nůžtičkami, ale zapilujte je do požadovaného kulatého tvaru kvalitním pilníkem na nehty.

3. Je velmi důležité zbavit nehty veškeré špíny, proto je přetřete odlakovačem na nehty bez acetonu. Vaše nehty to neponičí a zbavíte je jednak zbytků laku, jednak mastnoty, která se na nehtech usazuje. Na aplikaci odlakovače na nehty nikdy nepoužívejte vatu, protože její kousíčky se pak nalepují na nehtech. „Použijte odlakovací houbičku nebo bavlněné tampónky,“ radí manikérky celebrit Deborah Lippmann.

4. Aplikujte lesk na nehty na vrchní část nehtu z obou stran, zezhora i zezdola. Ochráníte tím tvar nehtu, aby se nezačal třepit.

5. Použijte vyhlazovací sérum na nehty. Nyní už lze sehnat skoro ve všech obchodech s kosmetikou. Vypadá jako bezbarvý lak a vyhladí veškeré nerovnosti na vašem nehtu a zároveň ho ochrání.

6. Naneste lak na nehty. Jestliže přesáhnete plochu nehtu, použijte odlakovací tyčinku, díky níž se zbavíte všech šmouh v okolí nehtu.

7. Nechte lak na nehtech zaschnout minimálně 10 minut a pak udělejte druhou tenkou vrstvu laku.

8. Přetřete nehty bezbarvým lakem. Zvýrazníte tím lesk nehtu a ochráníte tak barevný lak dlouhodobě.

9. Druhý den přetřete nehty ještě jednou vrstvou bezbarvého laku pro lepší ochranu a lesk.


10. Praktické rady od světových manikérek
a) Jak často by se měla dělat manikúra? Experti na nehty tvrdí, že každé dva týdny. A pedikúra? Každé 3 až 4 týdny.

b) Jak určit správný tvar nehtu? Můžete zvolit klasický zaoblený nehet nebo rovný, poraďte se se svou manikérkou, co je pro vás vhodnější. Záleží na tom, jestli pracujete s počítačem, jestli sportujete… Je tu mnoho faktorů, podle kterých si zvolit správný tvar nehtu.

c) Kouřím a pak mám zažloutlé nehty, co s tím mám dělat? Stačí si vzít obyčejnou bělící zubní pastu. Dejte ji na nehet a třete ho doběla. Ale šetrně, abyste nepoškodili povrch nehtu.

d) Jsou lepší dvě tenké vrstvy laku nebo jedna silná? Určitě dvě tenké vrstvy, protože lak na nehtech pak vydrží déle a rychleji zaschne.

 

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání