Majetek otevřených podílových fondů UNIS byl v květnu 24 mld. Kč

11.06.1999 | ,
Domovská stránka


Přestože majetek otevřených podílových fondů (OPF) spravovaných členy Unie investičních společností ČR (UNIS) vzrostl na konci května na 24 miliardy Kč, což znamená meziroční nárůst o 87,5 procenta, stále zůstává oproti zemím západní Evropy na nízké úrovni.
Uvedl to předseda UNIS Jiří Brabec na včerejší tiskové konferenci, která se konala v Praze při příležitosti valné hromady Evropské federace investičních fondů a společností (FEFSI). "Věřím, že Evropu v tomto směru doženeme," dodal.
Zatímco v ČR činilo vlastní jmění OPF společností UNIS loni 0,5 miliardy EUR, například ve Francii to bylo 503,1 miliardy EUR, v Lucembursku 399,5 miliardy EUR a v Itálii 371,9 miliardy euro.
FEFSI prostřednictvím 20 členských asociací reprezentuje přes 850 správcovských společností a téměř 19.000 otevřených fondů. Celková aktiva těchto fondů představují 2,3 miliardy EUR.
Odstupující prezident FEFSI Georg Festetics upozornil, že během posledních deseti let vzrostla v OPF o 500 procent a počet těchto fondů vzrostl o 300 procent.
UNIE investičních společností ČR v současné době sdružuje devět řádných a devět přidružených členských společností.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka