Z otevřených fondů UNIS je letos zatím nejvýnosnější AG21 Fond

21.06.1999 | ,
Domovská stránka


Z otevřených podílových fondů, které jsou členy Unie investičních společností ČR (UNIS), vykázal v polovině června od počátku letošního roku nejvyšší výnosnost obligační fond AG21 Fond společnosti investAGe, a to 22,67 procenta. Vyplývá to z informací UNIS, které má ČTK k dispozici.
Z fondů investujících převážně do akcií byl nejúspěšnějším Růstový OPF IS Citicorp s výnosem 17,92 procenta a Mezinárodní akciový fond IS Expandia, který od začátku roku vynesl podílníkům 14,59 procenta.
Mezi fondy obligačními, které mají v portfoliu více než 80 procent dluhopisů, se do mírné ztráty dostaly fondy SIS Rentinvest, Akro obligace a fond Kosíř IS Newton, který v loňském roce patřil mezi nejvýnosnější otevřené podílové fondy. Fondům peněžního trhu vládl fond Živnobanka-Sporokonto, jehož výnos činil 3,56 procenta.
Z fondů smíšených byly nejúspěšnějšími OPF International IS LinhArT (13,90 procenta) a Živnobanka-Interkonto (12,29 procenta).
UNIS ČR vznikla 4. června 1996 jako jediná organizace sdružující investiční společnosti a fondy a má nyní devět řádných a devět přidružených členů. Vlastní jmění otevřených podílových fondů sdružených v UNIS představovalo po prvním čtvrtletí tohoto roku téměř 98 procent vlastního jmění všech OPF na českém trhu.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka