Zhruba pět procent podílníků harvardských fondů vyplatí HBS

21.06.1999 | ,
Domovská stránka


Investiční společnost Harvard Capital and Consulting (HC&C) podala žádost o odejmutí povolení všech svých 16 otevřených podílových fondů, protože závazek vyplatit zbývajících zhruba pět procent podílníků převzala od 1. června 1999 Harvardská burzovní společnost. ČTK o tom informovala Karla Krejčí z agentury Donath-Burson Marsteller, která společnost mediálně zastupuje.
Ministerstvo financí již před 19 měsíci rozhodlo v souladu se zákonem uzavřít hospodaření harvardských otevřených podílových fondů a vyplatit podílníkům jejich podíly.
Toto rozhodnutí, které nabylo právní moci 18. listopadu 1997, bylo důsledkem toho, že od otevření podílových fondů společnosti HC&C a zahájení zpětného prodeje podílových listů se jejich počet ve všech těchto fondech snížil o více než polovinu.
Dnem nabytí právní moci skončil zpětný prodej podílových listů a pouze dobíhalo finanční vypořádání těch podílníků, kteří požádali o zpětný prodej podílových listů ještě před tímto datem.
Z informací ČTK vyplývá, že 16 harvardských podílových fondů založených pro druhou vlnu kupónové privatizace získalo 292 miliónů investičních bodů, což znamenalo pro HC&C třetí místo.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka