IPB a PPF již získaly v České pojišťovně majoritní podíl

29.06.1999 | ,
Domovská stránka


Investiční a Poštovní banka (IPB) a skupina PPF, jež jsou hlavními akcionáři České pojišťovny (ČP), získaly v největší tuzemské pojišťovně majoritní podíl 51,2 procenta. Ke skupině subjektů jednajících ve shodě se totiž připojila i společnost Integra, ve které dosáhla kontrolu IPB Group. ČTK dnes o tom informovali tiskoví mluvčí IPB a PPF Barbora Tachecí a Ivan Lackovič.
V návaznosti na tento krok dojde k dalším jednáním mezi IPB a PPF týkajících se spolupráce skupiny České pojišťovny a IPB. "Zároveň pokračují jednání mezi hlavními akcionáři o vytvoření holdingu, který by zahrnoval skupinu IPB a ČP," uvádí stanovisko.
ČP bude i nadále řízena současným managementem, pod jehož vedením prošla od roku 1996 procesem vnitřní restrukturalizace. Skupina akcionářů jednajících ve shodě podá prostřednictvím IPB dle platných legislativních norem návrh na veřejný výkup akcií ČP, a to v termínu stanoveném obchodním zákoníkem.
Česká pojišťovna je největší pojišťovnou na českém trhu s tržním podílem 59 procent. Stát v ní stále drží prostřednictvím Fondu národního majetku přes 30 procent akcií. IPB a skupina PPF v ní dosud dohromady držely přibližně 47procentní podíl.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka