Akcionáři fondu Mercia budou opět rozhodovat o jeho likvidaci

02.07.1999 | ,
Domovská stránka


Akcionáři vytunelovaného investičního fondu Mercia budou na dnešní náhradní řádné valné hromadě v Hradci Králové opět rozhodovat o jeho likvidaci. Dalšími body programu jednání je mimo jiné schválení loňské účetní závěrky, změna stanov a doplnění statutárních orgánů fondu.
Původní řádná valná hromada svolaná na konec května se pro neúčast akcionářů nesešla. Dnes bude jednání usnášeníschopné při jakémkoliv počtu akcionářů.
Návrh na likvidaci budou akcionáři projednávat již potřetí. Likvidace fondu byla poprvé na programu valné hromady v závěru roku 1997. Tehdy však akcionáři ve víře, že se jim část zmizelého majetku podaří do fondu vrátit, likvidaci odmítli. Podruhé jednali o likvidaci letos v březnu, kdy však akcionáři navrhující likvidaci nezískali pro svůj záměr potřebnou většinu.
Mercia, kterou od počátku roku 1995 do uvalení nucené správy v prosinci 1996 ovládala skupina kolem Královéhradecké brokerské (KHB), měla za jejího působení přijít o většinu majetku. Základní jmění Mercie činí 466 miliónů korun. Vlastníky fondu je přes 20.000 fyzických osob.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka