Krones: Podniky do programu revitalizace vybere správce agentury

15.07.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Předběžný seznam průmyslových podniků, jež by mohly být vybrány do tzv. revitalizačního programu, který zveřejnila v úterý na svých internetovských stránkách Revitalizační agentura (RA), dceřiná společnost Konsolidační banky (KOB), má sloužit pouze jako informativní rámec pro potenciální zájemce o správcovství RA, na jehož základě se mohou seznámit s typy podniků, které by mohly přicházet v úvahu pro zařazení do revitalizačního programu. ČTK to včera řekl mluvčí Konsolidační banky Tomáš Krones s tím, že konkrétní podniky do programu vybere až sám správce Revitalizační agentury.
"Tato informace umožní zájemcům o pozici správce RA lépe specifikovat nabídky, které by měli předložit do 23. července. A to především v oblastech zajištění odborníků s odpovídající kvalifikací, výběru potřebné metodiky, volby relevantních informačních a operačních systémů a předběžného stanovení adekvátního administrativního rozpočtu," vysvětlil Krones.
"Nebylo ovšem žádným způsobem stanoveno, že společnosti uvedené na tomto seznamu splňují veškerá kritéria pro výběr do revitalizačního programu. Při jeho sestavování bylo přihlíženo k velikosti podniku podle počtu zaměstnanců a k existenci jeho závazků vůči bankám, především Konsolidační bance, Komerční bance a České spořitelně. O výběru firem do revitalizačního programu však bude výhradně rozhodovat správce RA," zdůraznil Krones. S tím, že správce není povinen se tímto seznamem řídit, nemusí z něj do programu převzít žádnou z uvedených společností a naopak může rozhodnout o zařazení podniku, který na seznamu není. Veškerá očekávání ze strany některých uvedených podniků proto nemají žádné reálné opodstatnění a Konsolidační banka a Revitalizační agentura odmítají jakékoli spekulace vyplývající z uvedeného sreznamu, uzavřel Krones pro ČTK.
V seznamu jsou ADAMOVSKÉ STROJÍRNY, a.s., AERO Vodochody, a.s., ALIACHEM, a.s., BOPO, a.s., Centrotex, akciová společnost, ČKD DOPRAVNÍ SYSTÉMY, a.s., ČKD HOLDING, a.s., ČKD PRAHA HOLDING, a.s., ČKD VAGONKA STUDÉNKA, a.s., HEDVA, a.s., Hutní Montáže Ostrava, a.s., HYBLER TEXTIL, s.r.o., Jihlavské sklárny BOHEMIA, a.s., KONTY, a.s., KOVOSVIT, a.s., Královopolská strojírna Brno, a.s., KRAS-HAKA Brno, a.s., LACHEMA, a.s., LET, a.s., METRA BLANSKO, a.s., MILO HOLDING, a.s., MORAVIA STEEL, a.s., Moravské železárny, a.s., OKD, a.s., OKD, BASTRO, akciová společnost, OKD, Ostravsko-karvinské koksovny, a.s., PERLA, bavlnářské závody, a.s., PRAMET, a.s., RIETER ELITEX, a.s., SPOLANA, a.s., ŠKODA ENERGO, s.r.o., ŠKODA OSTROV, s.r.o., ŠKODA, a.s., ŠKODA, HUTĚ, Plzeň, s.r.o., ŠKODA JS, s.r.o., ŠKODA, KOVÁRNY, Plzeň, s.r.o., TATRA, a.s., Technolen WF, a.s., TESLA Jihlava, a.s., TEXTILANA, akciová společnost, TIBA, a.s., TRANSPORTA, a.s., TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s., Tusculum, a.s., UNEX, a.s., VÁLCOVNY PLECHU, a.s., VEBA, textilní závody, a.s., VELVETA, a.s., VÍTKOVICE, a.s., VLNAP, a.s., Vodní stavby Praha, a.s., WALTER, a.s., Zbrojovka Brno, a.s., Zetor, a.s., ZPS, a.s., ZVVZ, a.s., ŽDB, a.s., ŽELEZÁRNY Hrádek, a.s. a Železárny Veselí.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU