OB Kvanto Svět zhodnotil v prvním pololetí majetek o 19,25 pct

15.07.1999 | ,
Domovská stránka


Z fondů rodiny Kvanto dosáhl v prvním pololetí tohoto roku nejvyššího ročního zhodnocení OB Kvanto Svět, a to 19,25 procenta. Nejnižší výnos vykázal OB Kvanto Českomoravský s 3,04 procenta p.a.. ČTK o tom dnes informovala agentura AC&C, která mediálně zastupuje investiční společnost O.B. Invest, jež fondy rodiny OB Kvanto spravuje.

Investiční fond Kvanto IPF zhodnotil čisté obchodní jmění za prvních šest měsíců o 8,49 procenta, Zlatý IF Kvanto o 13,04 procenta. Výnos podílových listů fondu OB Kvanto Globální představoval v ročním vyjádření 10,40 procenta, u fondu OB Kvanto listinného 6,07 procenta.

Fondy dosáhly těchto výsledků navzdory tomu, že se ve sledovaném období přeměňovaly uzavřené fondy na otevřené a jejich portfolia tak musela být udržována ve vysoce likvidní podobě. Konkrétním důvodem zhodnocení majetku ve fondech byl růst cen českých dluhopisů a oslabení koruny vůči americkému dolaru.

O.B.Invest je prostřednictvím mateřské společnosti, Československé obchodní banky, součástí belgické KBC Bank and Insurance Group, která patří mezi největší finanční skupiny v Evropě.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka