ČAZ: Účast vkladatelů z regionů v orgánech záložen je vítaná

10.08.1999 | ,
Domovská stránka


Představitelé družstevních záložen považují účast členů z různých regionů v představenstvech kampeliček za vítaný jev. "Čím více lidí, kteří chtějí pro záložnu pracovat, je z co nejširšího území, tím lépe," řekl včera ČTK výkonný ředitel České asociace záložen (ČAZ) Richard Mandelík.

Jak dodal, pro záložny je nejlepší zprávou, když se o ni zajímá maximum lidí. Nicméně podotkl, že je plně v pravomoci každé záložny, koho si zvolí do svého čela. Také podle předsedy Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami Petra Procházky může být účast vkladatelů z regionů v orgánech kampeliček přínosem. "Je třeba znalosti místního prostředí, například při poskytování úvěrů," upozornil.

Požadavek takové změny v představenstvu bude podle informací z tisku otevřen v případě největší domácí kampeličky - 1.Družstevní záložny Ostrava, která má členskou schůzi v sobotu. V ČR nyní působí téměř sto spořitelních a úvěrových družstev, která sdružují více než 90.000 členů a spravují vklady téměř deset miliard korun.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka