Českomoravská kapitálová loni s čistým ziskem 6,6 miliónu korun

24.08.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Čistý zisk 6,6 miliónu korun proti 4,2 miliónu Kč v roce 1997 vykázala za loňský rok a.s. Českomoravská kapitálová (ČMK). Celkové výnosy činily 595,2 miliónu Kč a aktiva dosáhla na konci roku 250,1 miliónu korun při základním jmění 90 miliónů korun. ČTK to včera sdělila mluvčí společnosti Alexandra Ruberová.

Řádná valná hromada schválila počátkem srpna účetní závěrku i hospodaření bez výhrad. Finanční holding ČMK se mimo tradiční oblasti poskytování leasingu, obchodů s cennými papíry a správou portfolia zabývá i poradenstvím ke zvýšení výkonnosti podniků. Podle Ruberové se ČMK stala loni první finanční institucí, která obdržela rating od Czech Rating Agency.

ČMK vznikla v roce 1991 jako investiční fond v první vlně kupónové privatizace. Do skupiny stoprocentních dcer patří nyní leasingové společnosti D. S. Leasing a D. S. Real Estate i nově přelicencovaný obchodník s cennými papíry D. S. Bond. Od loňského roku firma aplikuje ve většinově vlastněných společnostech Tesla Lanškroun, a. s. a Pivovar a sodovkárna Svitavy, a. s. svůj Projekt zvýšení výkonnosti.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU