Třetí mobilní operátor srazí ceny

03.09.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Po

vstupu třetího operátora mobilních telefonů zřejmě dojde k poklesu cen hovorného. Další novinkou by měla být aktivace (tedy zapojení mobilního telefonu do sítě) zdarma. Vyplývá to z nabídek, které jednotliví účastníci tendru představili.

Nejvíce

svoji strategii zatím odkryla kanadská TIW, která o licenci bojuje po boku IPB v konsorciu Český mobil. "Nabídneme čtyři různé druhy tarifů a také bezplatnou aktivaci, "sdělil Philippe Huneault, který je za projekt zodpovědný. Průzkumy ukázaly, že mnoho lidí by si telefon pořídilo, ale nechtějí platit měsíčně více než 400 Kč a tisíc korun za aktivaci.

V

yloučení aktivačních poplatků chce nabídnout také Mobil Czech. Velmi vyspělými službami se může pochlubit i britský operátor Orange, který je v tendru s GiTy. Mezi jeho nabídku patří například účtování po vteřinách či převod volných minut do dalšího měsíce. Mezi přednosti dalších favoritů tendru - konsorcií Mannesmann Vivendi, Aliatel Telenor a Vodafone Air-Touch patří v prvním případě účast na síti Českých drah, v druhém silné postavení Aliatelu na českém trhu. Vodafone AirTouch je zase největším mobilním operátorem na světě.

Zdroj: Hospodářské noviny 3.9.1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU