PPF varuje před nabídkami na prodej akcií za výrazně nižší cenu

15.09.1999 | ,
Domovská stránka


Neznámí obchodníci nabízeli akcionářům PPF investiční holding odkoupení akcií za výrazně podhodnocenou cenu 210 Kč, zatímco kurs na burze kolísá kolem 370 Kč. Spekulanti navíc argumentovali nepravdivými informacemi o stažení akcií z trhu. ČTK to v pondělí sdělil mluvčí Skupiny PPF Ivan Lackovič.

PPF investiční ale nevydal žádné zplnomocnění k odkoupení a informaci o stažení považuje za nesmyslnou, upozornil.

Vedení holdingu doporučuje akcionářům kontaktovat informační středisko a sledovat aktuální tržní ceny. Holding PPF se obchoduje na volném trhu burzy a v RM-Systému.

PPF investiční náleží do Skupiny PPF. Zabývá se dlouhodobou správou majetku. Strategickou investicí jsou akcie České pojišťovny, jež tvoří přes 70 procent majetku. Čisté obchodní jmění holdingu PPF bylo k 3. září téměř 2,4 miliardy Kč, na jednu akcii pak 676,2 Kč. V prvním pololetí hospodařil se ziskem 133,6 miliónu Kč.

Investiční společnost PPF založila pro první vlnu kupónové privatizace čtyři privatizační fondy - První český, První severočeský, První jihočeský a První moravskoslezský. Ty se později sloučily do Prvního českého IF, jenž se v dubnu 1996 transformoval na PPF investiční holding. Základní jmění je 3,534 miliardy Kč.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka