Wüstenrot uzavřel letos do srpna 45 tisíc nových smluv

15.09.1999 | ,
BYDLENÍ


Stavební spořitelna Wüstenrot uzavřela do konce srpna 45 tisíc nových smluv a s navýšením cílové částky celkem 50 tisíc nových smluv, což je meziroční nárůst o 50 procent. Spořitelna poskytla klientům v rámci čtyř tisíc překlenovacích úvěrů 500 miliónů korun a dalších 220 miliónů korun na standardních úvěrech ze stavebního spoření. Do konce roku Wüstenrot předpokládá, že počet poskytnutých překlenovacích úvěrů dosáhne osmi tisíc v hodnotě miliardy korun. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl člen představenstva Pavel Pektor.

Wüstenrot nezaznamenal signály, které by nasvědčovaly zásahům do výše státní podpory stavebního spoření ani do zákonných podmínek spoření, uvedl. Omezení použití naspořených prostředků jen na bytové účely nebo snížení státní podpory by přitom Pektor považoval za nerozumné a velmi škodlivé. Výše státní podpory totiž byla stanovena před pěti lety a při každoroční inflaci ještě nikdy nebyla zvýšena.

Od září nabízí Wüstenrot nově úvěrový produkt Konstanta, který nabízí při sazbě 7,2 procenta neměnnou měsíční splátku ve výši 0,7 procenta z cílové částky. Vklad činí necelých 29 procent. Produkt je limitován minimálně 50 tisíci a maximálně 150 tisíci korun cílové částky a je tedy určen především pro privatizaci či modernizaci bytového fondu a při sdružení prostředků v rámci rodiny i pro koupi menšího bytu.

Novinkou pro finančně zajištěné klienty, nebo pro ty, kdo končí pětiletý cyklus spoření, je produkt Gratis - stavební spoření spojené s životním pojištěním v sesterské Wüstenrot životní pojišťovně. Klient má možnost vložit jednorázově cílovou částku na pět, šest nebo sedm let do životní pojišťovny, která z tohoto objemu financuje splátky stavebního spoření. K výhodám stavebního spoření v optimální výši 18 tisíc korun ročně včetně plné státní podpory tak získá zdarma životní nebo úrazové pojištění a bonus za zhodnocení prostředků v pojišťovně.

Stavební spořitelna Wüstenrot skončila loňské hospodaření s čistým ziskem 207 miliónů korun, což je dvojnásobek zisku z roku 1997. Bilanční suma spořitelny činila k 31. prosinci 7,4 miliardy korun. Vklady klientů narostly loni o 40,1 procenta a byly 6,3 miliardy korun. Hlavním akcionářem Wüstenrotu je německý Wüstenrot & Württembergische s 52,46 procenta a rakouský Wüstenrot s 40,80 procenta. Kooperativa vlastní šest procent.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: BYDLENÍ