MfD: Největším zájemcem o IPB je Deutsche Bank

23.09.1999 | ,
Domovská stránka


Největším zájemcem o koupi 43procentního podílu japonské Nomury v Investiční a Poštovní bance (IPB) je Deutsche Bank. Podle zdrojů z IPB vyjednávali zástupci německého peněžního ústavu v Praze už v létě, píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Mluvčí frankfurtské centrály DB Ronald Weichert listu tyto spekulace nepotvrdil ani nevyvrátil. "Určitě máme o střední Evropu zájem, ale nemohu vám dát jakoukoli pomocnou ruku v tom, čeho konkrétně se tento zájem týká," uvedl. Deutsche Bank přitom neuspěla v privatizace Československé obchodní banky.

Šéf Nomura Europe Randal Dillard pro středeční Financial Times uvedl, že Nomura jedná s potenciálními zájemci o banku IPB, kde má 43 procent akcií. Tyto prodeje Nomuře umožní realizovat zisky ze svých velkých českých akvizicí. Nomura je rovněž po koupi třetinového podílu pivovaru Radegast od britské společnosti Bass připravena své pivovarské impérium České pivo prodat zahraničnímu zájemci.

Tisková mluvčí Investiční a Poštovní banky Barbora Tachecí informace o připravovaném prodeji banky potvrdila. "Mohu potvrdit, že my o těchto začínajících jednáních máme zprávy," uvedla Tachecí s tím, že zájem o vstup do IPB projevily velké světové bankovní domy. Zvučné jméno zájemců by podle ní mělo posílit pozici IPB na trhu.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka