BH Securities obdržela CRA Rating Prime-2 a dlouhodobý Baa-/ACR

28.09.1999 | ,
Domovská stránka


Ratingová agentura Czech Rating Agency (CRA) udělila makléřské společnosti BH Securities (BHS) dlouhodobý mezinárodní rating Baa-, dlouhodobý lokální rating ACR a krátkodobý rating Prime-2. BHS podstoupila proces hodnocení jako vůbec první společnost s licencí obchodníka s cennými papíry působící v České republice. ČTK o tom včera informovala ratingová agentura CRA.

BHS Securities je členem a akcionářem Burzy cenných papírů Praha, zvláštním zákazníkem RM Systému, členem a agentem Trhu krátkodobých dluhopisů. Letos v dubnu jí byla plně potvrzena licence obchodníka s cennými papíry. Patří mezi dvacet největších obchodníků s cennými papíry v ČR. V roce 1998 zprostředkovala obchody s cennými papíry za téměř 50 miliard korun.

Za dobu existence vykazovala společnost roční zisk na úrovni 30 miliónů Kč. Výše vlastního jmění BHS činila 200 miliónů Kč při základním jmění 50 miliónů Kč. Společnost nemá závazky po lhůtě splatnosti a podle názoru CRA bude své závazky splácet řádně a včas i v budoucnu.

A.s. BH Securities byla založena 2. srpna 1993 společnostmi Proxy-Finance a Banka Haná. Jejím jediným majitelem je od roku 1998 Proxy-Finance. Do holdingové struktury mateřské společnosti patří např. investiční společnost Mapis, Penzijní fond Jistota, Prvá slovenská investičná skupina či Poisťovňa Ergo.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka