Nucený správce DSZ zrušil připravenou členskou schůzi

12.10.1999 | ,
Domovská stránka


Nucený správce Družstevní stavební záložny Praha (DSZ) zrušil připravenou členskou schůzi, která měla rozhodnout o budoucnosti záložny. Členové záložny za pomoci České asociace záložen (ČAZ) založili občanské sdružení, které usiluje o dosažení dohody s nuceným správcem a chce členskou schůzi uskutečnit. Na dotaz ČTK to včera řekl předseda představenstva ČAZ Miroslav Kalinský.

Členská schůze DSZ, na jejíž přípravě se podílela ČAZ, se z původně plánovaného termínu 7. října přesunula vzhledem k problémům se zajištěním sálu na 17. října.

Úřad pro dohled nad družstevními záložnami v září na žádost shromáždění členů podmíněně ustoupil od uvalení nucené správy a záložně až do konání členské schůze zakázal veškerou činnost. V minulém týdnu po odstoupení posledních dvou členů představenstva kampeličky nucenou správu na DSZ uvalil.

DSZ se dostala do potíží dlouhodobými investicemi, aniž by počítala s výplatami termínovaných vkladů a předčasnými výplatami. Množící se nároky členů, mezi nimiž se začaly šířit poplašné zprávy, nebyla DSZ schopna v plné výši hradit. DSZ má na 2500 členů a vklady přes 300 miliónů Kč.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka