Fleet Management – nový objev pro CFO

18.04.2011 | , Blue Events s.r.o.
Konference


Trend zvýšeného zájmu finančních ředitelů firem napříč segmenty o problematiku řízení vozových parků se projevuje i v programu devátého ročníku konference Fleet Management 2011, která se bude konat 28. 4. 2011.

Úsporná opatření, která ovlivňují řízení a chod firem větší i menší velikosti, mění v poslední době i úhel pohledu na ekonomiku činností, které v rámci podniku bylo doposud snadné přehlížet. Finanční úspory se často nacházejí na nečekaných místech. Jedním z nich je způsob řízení vozových parků ve firmách. Ten byl donedávna ve většině firem doménou fleet manažerů, ale často zcela mimo pozornost i zájem finančních ředitelů, kteří míru rizika ekonomických ztrát spojených s provozem vozových parků považovali za minoritní. „Velmi často se stává, že se ve firmách diskutují otázky, které mají na efektivitu fleetu poměrně malý vliv a naopak důležité momenty zůstávají v pozadí.“, jak uvádí Jan Kubásek, ředitel odboru metodické podpory provozních činností, Česká pošta.

Pokud finanční ředitel praktiky ve správě vozových parků zná pouze nepřímo, snadno si neuvědomí, že na tomto úseku může docházet k velmi neefektivnímu modelu provozního řešení. „Z objektivních průzkumů vyplývá, že existuje potenciál minimálně 10% úspory na celkových ročních nákladech v řízení vozových parků, a to u naprosté většiny českých firem“, zmiňuje Radovan Mužík ze společnosti Fleet Partners, která se analýzami úspor ve firemních vozových parcích zabývá.

Proto 9. ročník konference Fleet Management 2011 více než v minulých letech přitahuje účast CFO. Čtrnáct dnů před termínem konání (28. 4. 2011) je registrována řada finančních ředitelů, pro které byla v minulosti témata diskutovaná na tomto fóru hluboce pod jejich rozlišovací úrovní. Letošním magnetem pro ně je kulatý stůl finančních ředitelů, na kterém si diskutující vymění zkušenosti a předají inspirace pro výběr vhodného provozního mechanismu fleetů tak, aby bylo jejich užívání pro firmy co nejvýhodnější. Účastníci konference se mimo jiné seznámí s exkluzivními závěry analýzy Total Cost of Ownership, které představují nejobjektivnější a nejkomplexnější ukazatel ekonomiky provozování firemních vozových parků.

Význam tématu podtrhuje i fakt, že akci podporuje řada významných firem v čele se zlatými partnery - společnostmi 3M Česko a SPYRON.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference