IPB chystá vstup do První městské

30.11.1999 | ,
Domovská stránka


Po oznámeném vstupu České pojišťovny do Expandia banky může strategického partnera získat ještě letos další z malých bank

Po oznámeném vstupu České pojišťovny do Expandia banky může strategického partnera získat ještě letos další z malých bank. Pražští radní by měli příští týden projednat konečný návrh smlouvy o spolupráci mezi První městskou bankou (PMB) a Investiční a Poštovní bankou (IPB).

Smlouvou obě strany podmiňují uzavření dohody, podle níž má současný majoritní akcionář Praha podstoupit IPB 39 procent svých akcií, čímž tato banka získá 66procentní podíl v První městské. "Dozorčí rada návrh dohody neprojednala, ale mělo by se tak stát nejpozději do měsíce," reagoval včera Jan Rezek z IPB.

Z návrhu vyplývá, že První městská by měla Praze poskytovat poradenskou činnost a vést jí podstatnou část účtů. Praha by naopak měla získat garance IPB za své vklady. Uvedl to náměstek primátora pro ekonomiku Jiří Paroubek. Podle něj by město rovněž mělo obdržet 340 miliónů korun jako podíl IPB na posledním navýšení základního jmění v První městské, které Praha zajistila ze svých pe

něz. "Příští posílení kapitálu kvůli chybným operacím z předchozích let by se odehrála již bez majoritní účasti města," řekl Paroubek.

Zdroj: HN z 30. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka