Nezaměstnanost na Vysočině v listopadu mírně klesla na 4,5 pct.

08.12.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. prosince (ČTK) - Odliv nezaměstnaných lidí z úřadu práce pokračoval na Vysočině i v listopadu. Nezaměstnanost se snížila o jednu desetinu procentního bodu na 4,5 procenta. Na konci minulého měsíce hledalo v celém kraji práci 15.588 lidí, v porovnání s závěrem října jich bylo o 169 méně, uvedl dnes Úřad práce ČR. Z pěti okresů Vysočiny si v listopadu mírně pohoršilo Třebíčsko, ve zbývajících částech kraje nezaměstnanost klesla nebo zůstala stejná jako v říjnu.

Nejvýrazněji se situace zlepšila na Havlíčkobrodsku, kde se nezaměstnanost snížila o dvě desetiny procentního bodu na 4,2 procenta. Okresy Jihlava a Pelhřimov vykázaly shodně snížení o jednu desetinu procentního bodu, u Jihlavska na 4,1 procenta a v případě Pelhřimovska na 2,7 procenta. Žďársko zůstalo na pěti procentech. Pouze na Třebíčsku nezaměstnanost stoupla, a to o jednu desetinu procentního bodu na šest procent, což je nejvyšší hodnota v celém kraji.

Od začátku tohoto roku se nezaměstnanost na Vysočině zvýšila pouze v lednu a v červenci.

V ČR se nezaměstnanost v listopadu snížila na 4,9 procenta z říjnových pěti procent. Pokles vykázalo 47 regionů, zatímco ve zbývajících se podíl nezaměstnaných osob nezměnil nebo vzrostl.

vst sd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK