YFAI otevře závod na součásti aut v Plané n.L, přijme 300 lidí

22.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Planá nad Lužnicí (Táborsko) 22. března (ČTK) - Společnost Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) otevře v červnu v Plané nad Lužnicí na Táborsku nový výrobní závod, vytvoří asi 300 pracovních míst. Nábor zaměstnanců již začal, nyní je zaměstnáno 170 lidí. ČTK to za firmu YFAI řekla Petra Šťastná. Na ploše 20.000 metrů čtverečních bude společnost, která má evropskou centrálu v Německu, vyrábět části interiérů do aut včetně přístrojových desek a dveřních panelů pro přední světové značky. Výši investice YFAI neuvedla.

\"Politika firmy neumožňuje sdělovat více údajů, jedná se však o dlouhodobou strategickou investici. V nadcházejících letech hodláme zaměstnat velký počet kvalifikovaných lidí z regionu. Nabízíme kariérní růst a pracovní benefity pro zaměstnance na montážních pozicích, jako jsou výrobní operátoři, i na odborných technických pozicích a rovněž pro absolventy vysokých škol v kontrole kvality,\" řekl ČTK Jiří Rösner, manažer závodu YFAI v Plané nad Lužnicí.

Společnost již zahájila nábory. V příštích letech chce vytvořit asi 300 nových pracovních míst. Aktuálně je v závodě zaměstnáno 130 lidí, do konce roku potřebuje firma dalších 70 lidí, především k výrobní lince, dále procesní inženýry a inženýry kvality, pracovníky na nastavování a údržbu nástrojů, ale také učně.

Město stavební záměr firmy podporuje. \"Zaměstnanost lidí je jedna z priorit, na které hledíme. Průmyslová zóna v okolí Plané je poměrně velká a dálnice D3 by měla pomoci, aby se sem firmy nasměrovaly. Každé dobře placené zaměstnanecké místo je dobré,\" řekl ČTK místostarosta města Stanislav Vyhnal (Planá 365).

Tamní průmyslová zóna je jednou z největších v kraji s rozlohou přes 100 hektarů. Většina pozemků patří soukromníkům. Novou sýrárnu tam staví Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, letos do ní investuje 150 milionů korun.

Pro YFAI bude podnik v Plané druhý výrobní závod v Česku, první má v Žatci. V okolních zemích působí společnost na Slovensku a v Maďarsku, evropská centrála sídlí v německém Neussu. YFAI s centrálou v Šanghaji má 110 výrobních závodů a technických center v 18 zemích, zaměstnává přes 33.000 lidí. Navrhuje, vyvíjí a vyrábí součásti interiéru aut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK