20 let Finance.cz: Rekordní návštěvnost a nový vzhled

24.03.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Portál Finance.cz oslavil na konci minulého měsíce 20 let své existence. Jedná se o nejstarší web věnovaný osobním financím v Česku. Finance.cz i po 20 letech stále rostou, což ukázaly poslední únorové dny, kdy stránky dosáhly absolutního rekordu v návštěvnosti. V roce 2017 se čtenáři a uživatelé dočkají nového responzivního designu stránek.

Portál www.finance.cz vznikl jako vůbec první projekt o rodinných či osobních financích již v roce 1997. Svým čtenářům a uživatelům při po celá léta přinášel a přináší nadále mnoho užitečných informací, nástrojů a aplikací, jako jsou kalkulačky, poradna, srovnání finančních produktů, praktičtí průvodci a denně porce několika aktuálních zajímavých článků.


Obrovskou popularitu si v poslední době získal například článek popisující změny, které vyplývají z návrhu ČSSD na znovuzavedení progresivního zdanění (Jak se změní vaše čistá mzda, když ČSSD zavede progresivní zdanění?), který okamžitě nabral desítky tisíc čtení. V návaznosti na toto téma jsme pro vás okamžitě upravili kalkulačku čisté mzdy, aby vám byla schopna kromě výpočtu dle platné legislativy nabídnout i výsledek odpovídající navrhovaných změnám.

Nový majitel, nové cíle

Více než před rokem se stalo novým majitelem Finance.cz vydavatelství Mladá fronta. Mladá fronta převzala na konci roku společnost Finance media, která provozovala kromě Finance.cz i Finance.sk, čímž posílila portfolio svých ekonomických webů. Před touto akvizicí měla návštěvnost webu Finance.cz klesající tendenci. Důrazem na intenzívní úsilí i posílení celého týmu redaktorů i vývojářů se tento trend podařilo zvrátit. Totéž platí i o Finance.sk.

Po 20 letech stále rosteme

V úvodu roku 2017 jsme tak mohli zaznamenat několik rekordních čísel. Například čtvrtek 24. 2. byl pro Finance.cz dnem s novou rekordní návštěvností. V konkrétních číslech dosáhl web dle statistik NetMonitoru 65 862 reálných uživatelů a 199 724 zhlédnutých stránek. Nebýt cca 15minutového výpadku serveru v době největší návštěvnosti, tak měly Finance.cz poprvé v historii 200 000 zobrazených stránek za den.

S ohledem na predikce návštěvnosti lze očekávat, že letošní březen bude měsícem s absolutně nejvyšší návštěvností v historii.

Na co se můžete na Finance.cz těšit v roce 2017?

Stále pracujeme na tom, abychom vám nabízeli nové a užitečné služby. Již na konci minulého roku jsme pro spustili online prodej finančních produktů. Můžete si tak online porovnat a rovnou i sjednat:

Nabídku samozřejmě od začátku roku 2017 stále rozšiřujeme a do budoucna se můžete těšit i na spořicí produkty.

Podstatné změny uživatele Finance.cz v roce 2017 však teprve čekají. Chystá se především velký redesign webu Finance.cz i sesterského portálu Finance.sk. Nové weby již budou responzivní, zobrazení stránek tedy bude optimalizováno pro všechny druhy zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety nebo notebooky apod. Půjde o razantní změny nejen z pohledu čtenáře. Velkými změnami a evolucí projde i od počátku po dvě desetiletí interně vyvíjený redakční systém a administrace webu. Již nyní pracují členové redakce na zadání a připomínkách pro nový systém pro správu obsahu (CMS).

Současnou podobu Finance.cz znáte od roku 2012, kdy proběhl poslední redesign. Jak vypadaly Finance.cz před tím?

Domovská stránka Finance.cz v roce 2003

Domovská stránka Finance.cz v roce 2003

Domovská stránka Finance.cz v roce 2009

Domovská stránka Finance.cz v roce 2009


Lukáš Pololáník, šéfredaktor Finance.cz

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU