Slušná penze a dobrý zdravotní stav jako recept na spokojený důchod

17.10.2017 | , ČSOB Pojišťovna
SEO články


Dnes už víme, že do důchodu odejdeme nejpozději v 65 letech, nikdo nám ale nezaručí, že to bude platit i zítra. Začíná nám docházet, že se o sebe musíme snažit postarat sami, abychom těch 20 i víc let v penzi prožili podle svých představ. K tomu potřebujeme mít dostatek peněz a dobré zdraví. To vše má většina z nás ve svých rukou, jen je třeba začít co nejdřív.

Kde získat finance na důchod

Starobní penze od státu v současné době některým seniorům nepokryje ani základní měsíční výdaje. To není příjemná představa! Lidé středního věku už přemýšlejí o tom, jak si ke státnímu důchodu naspořit ještě další peníze, které jim umožní životní standard, na jaký jsou zvyklí. Investují do nemovitostí, do akcií, spoří na různých účtech… Přesně pro tento účel existuje doplňkové penzijní spoření se státním příspěvkem a možností příspěvku od zaměstnavatele.

Jak prožívat léta odpočinku v dobré kondici

Pokud si chcete zasloužený důchod užít v dušení i fyzické pohodě, je potřeba pro to něco dělat. Lidé, kteří mají bohatý společenský život, spoustu přátel, koníčků a aktivit, nemají čas neustále si stěžovat a skuhrat. Vzorem může být Karel, kterému je 85 let. Býval ředitelem důležité továrny. Dnes má ve svém úctyhodném věku sice problémy se srdcem a klouby, ale nemá vůbec čas, nad tím přemýšlet. Ráno chodí snídat do pekárny se svým kamarádem, v poledne přes celé město pěšky na oběd, věnuje se malování, focení, vystavuje, je členem různých spolků, dva dny v týdnu pracuje jako školitel, používá moderní technologie, mobil, notebook, které bez problémů ovládá, a je s ním velká legrace. I když ho někdy zdravotní problémy doženou, tak utíká z nemocnice, aby stihl další lekci svého oblíbeného tai-chi.

Autor článku

reklama  

Články ze sekce: SEO články