Kooperativa, Pojišťovna České spořitelny a Česká spořitelna prodloužily strategickou spolupráci do roku 2033

11.10.2018 | , Kooperativa
ÚČTY A SPOŘENÍ


Dne 8. 10. 2018 prodloužily společnosti Kooperativa a Česká spořitelna smlouvu o spolupráci při distribuci produktů do roku 2033. Tato smlouva navazuje na dlouhodobou spolupráci mezi finanční skupinou VIG a ERSTE v rámci střední a východní Evropy. Díky tomuto dlouholetému strategickému partnerství drží skupina VIG, reprezentovaná pojišťovnou Kooperativa a Pojišťovnou České spořitelny, s Českou spořitelnou dominantní pozici na českém trhu bankopojištění.

„Výborná obchodní spolupráce s Českou spořitelnou v oblasti životního pojištění dlouhodobě výrazně přispívala k růstu tržního podílu Pojišťovny České spořitelny. Zároveň, i v souvislosti s fúzí PČS s pojišťovnou Kooperativa, se více zaměřujeme také na oblast neživotního pojištění. Proto ve spolupráci s obchodní sítí České spořitelny pracujeme na úpravě neživotních produktů na míru jejich klientům,“ představuje konkrétní kroky spolupráce Tomáš Vaníček, člen představenstva pojišťovny Kooperativa zodpovědný za prodej bankopojištění.

V rámci obchodní sítě České spořitelny vzrostlo za první pololetí letošního roku předepsané pojistné u běžně placeného životního pojištění FLEXI meziročně o 6 % a dosáhlo výše 1,4 miliardy Kč. Česká spořitelna současně na svých pobočkách meziročně zvýšila i prodej majetkového pojištění Kooperativy, tedy pojištění domácnosti a nemovitosti, a to o více než 30 %. Prodej pravidelně placeného pojištění pak Česká spořitelna dokonce meziročně zdvojnásobila.

„Cítíme rostoucí poptávku našich klientů i po produktech neživotního pojištění. Chceme proto využít naše společné dosavadní zkušenosti z prodeje životního pojištění FLEXI a rozšířit je i na další pojistné produkty. S cílem posílit tuto oblast v našem portfoliu začínáme budovat síť specialistů pojištění, kteří se budou klientům věnovat na našich pobočkách. Zároveň byla Česká republika vybrána pro vývoj a testování digitálního řešení distribuce pojistných produktů - Digital Hub, na digitální platformě ERSTE,“ potvrzuje rozvoj aktivit v oblasti neživotního pojištění Daniela Pešková, členka představenstva České spořitelny.

V příštím roce chce Česká spořitelna ve spolupráci s partnery rozšířit nabídku specializovaných produktů krytí rizik i pro klienty Erste Premier a klienty z řad středních a malých firem. Právě tam totiž vidí velký potenciál k růstu - tito klienti mají velkou důvěru ve značku Erste Premier a Českou spořitelnu. Zároveň je to segment, který v naplnění pojistných potřeb zaostává za západní Evropou.


Milan Káňa

tiskový mluvčí

Kooperativa pojišťovna, a. s., Vienna Insurance Group

mkana@koop.cz, 605 203 282

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ